[]

Berlin'de yıllık brüt 35k ile yaşam koşulları

nasıldır?
Iş teklifi aldım bugün. Hali hazırda yurt dışınd yaşıyorum ama başka ülkedeyim. Teklif ettikleri maaş daha düşük şu anki kazancımdan ama kariyerim için oldukça iyi bir pozisyon olacak.

Yine de yaşam koşullarım iyileşmese de ortalamanın altına düşsün istemiyorum, örneğin east wall civarında kendi evimi tutup yaşama şansım olur mu?

Çok lüks yaşamayı seven bir insan değilim. club, restoran değil de bar, ev toplanmalarını ercih ederim mesela ama ayda 1 atlayıp uçağa Avrupa'da bir yerlere gitmeyi seviyorum haftasonu için ve şu an mesela para biriktirebiliyorum. Buna benzer bir hayat sürdürebilir miyim orada bu parayla?
Teşekkürler efenim

 
2100 nettoya geliyor aylık sanırsam. tek başına yaşarken bu paraya hayat standartların çok yüksek olamaz gibime geldi.


  • diye yazdim ama hep yalan  (11.03.19 17:15:30) 
istanbulda asgari ücretin 200 lir fazlasına yaşamk nasılsa öyle olur bu da.


  • whatdreamsnevercome  (11.03.19 17:34:23) 
Yani o kadar da kotu bir maas degil. 35k, 1900 felan ediyo netto. Ben 29k ile rahat yasayip ayda 300-400 kenara atabiliyorum ama yasadigim sehir berline kiyasla ucuz. Berlin'de kiraya, toplu tasimaya fazla para verirsin, belki evi cok merkezi bir yerde bulamazsin ama tek basina yasanir. Kariyerin icin ne kadar iyi olacagina bagli, eger ileride seni daha da iyi bir konuma getirebilecek bir mevki ise yasanilir.


  • Haldamir  (11.03.19 18:10:40) 
tek başına mis gibi yaşarsın. berlin öyle çok pahalı bir yer değil. ama 2 3 kişi isen bu maaşla zorlanırsın. tek kritik soru nasıl bir evde/odada oturacaksın. berlin genel olarak almanya'ya ve avrupanın diğer başkentlerine göre ucuz sayılır ama sadece evler aldı başını gidiyor.

ben odaya 400€ ödüyorum, kahvaltıyı genelde evde yapıyorum, haftada 1 yada 2 kere dışarda yiyorum mecburiyetten 1200€ falan gidiyor totalde. tek yaşayım dersen ring alanının içinde tek oda yada iki oda evler en az 700 800€ ama ulaşım kusursuz olduğundan ring alanının biraz dışında da olur dersen bu evleri 500 600€ arası bulursun - gerçi berlin'de ev bulmak inanılmaz zor -
  • tellioglu  (11.03.19 18:40:20) 
ben de bu aralar baktım berlin'e. 35k öyle çok düşük bir maaş değil ve berlin de bir londra kadar pahalı bir şehir değil. internette baktım mesela kira 800 (tek kişilik ev) (ev paylaşıcam dersen odası 400-600'a kadar düşüyormuş) aylık giderler 700 1500'e yaşam gayet mümkün gözüküyordu ki arkadaşım var mesela berlin'de olan. diyormuş ki ben sosyal statü olarak en aşağıda olmama rağmen dışarı çıkıp eğlenebiliyorum. o yüzden bence bu maaş fena değil.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.03.19 21:47:32 ~ 21:49:09) 
Üçüncü paragrafınızdaki tüm beklentileri karşılar.

Ancak Berlin'de ev bulmak çok çok zor. Hatta WG bulmak bile... En başta WG bulup o süreçte küçük bir daire aramanız daha mantıklı olabilir. Dışarıda yemek/içmek/eğlenmek herhalde başka çok az Batı-Orta Avrupa başkentinde bu kadar ucuzdur.
  • buf-e kür  (11.03.19 21:56:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.