[]

Yakamı bırakmayan SD card sorunu

Merhaba,

Canon 6d makinemde kullandığım SanDisk SD kart, güzel güzel çalışırken, bir anda ne bilgisayar ne de makine tarafından görülmemeye başladı. (kartı görüyor ama içindeki dosyalar yok.) ve benden format atmamı istedi.

Üşengeç olduğum ve editleri kart üzerinden yaptığım için, fotoları aktarmamıştım ve uykusuz geceler geçirdim ta ki şirketteki IT müdürü kendisinde bulunan paralı bir uygulama ile dosyaları kurtarana kadar.

Bir daha aynı kabusu yaşamamak adına, kart da eskiydi yeaaa ondandır diyip gidip yeni bir kart aldım. güzel güzel geçinip gidiyorduk ki, aynı kabusu tekrar yaşadım. ne makinede, ne laptopta, ne macbookda hiçbir yerde göremiyorum dosyaları. Mac'e bir program indirdim, dosyaları scan ediyorum diye 2 saat bekletiyor, sonra yok cık diyor. tekrar müdüre ricacı olamam.

bi de niye oluyor bu ya? bin tane siteye girdim, beynim yandı, bi halt da anlamadım.

birincisi parasız kurtarabileceğim bir ios programı önerisi olan var mı?

ikincisi bu neden oluyor ki? Yıl olmuş 2019 :( :( :(

 
1. ücretisz olanlar genelde bir miktar veri kurtarır. sonrasını kurtarmaz. malum ortamlardan satın almadan bulmayı denyebilirsin. ama o da ayrı bir eziyet. recuva vardı bir ara bu işlere yarardı. olmadı tekrar ricacı olucan.

2. sd üzerinden doğrudan çalışma muhtemelen o karta yazan cihalarının birinin devrelerinde sorun var. bu da byte hatasına neden oluyor. sende diski göremiyorsun. eger böyle degilse, bir de virus ihtimali var. o da dosyaları gizliyor olabilir ama o duruda mac'te görebilmen gerekirdi.

3. her zaman yedekli çalış.
  • helenart  (11.03.19 16:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.