[]

Ameliyat neden tavsiye edilmiyor?

Şimdi suserler benim çok ciddi bel fıtığı problemim vardı ve aile doktorumuz olan doktor mr sonucuma bakar bakmaz ameliyat şart dedi ama ben gittiğim birkaç doktor ve çevremdekilerin ameliyatı kesinlikle düşünmemem gerektiği telkin edildiği için ameliyat olmamak için jer yolu denedim ama hicbir şey fayda etmediği icin olmak zorunda kaldım. Başarılı bir ameliyat oldu ve şuan baya iyiyim, nerdeyse sorun yok gibi. Tabi ki artık daha dikkatli olmam gerektiğini biliyorum ama şimdi ameliyatın dezavantajı nedir? Madem böyle iyi olacaktım doktorlar niye bana ısrarla ameliyat olma, her yolu dene dedi? Ameliyat olmadan atlatabilmiş birine gore eksikliğim ne benim şimdi? Ameliyat olduğum için kaygılanmam gereken ne var?




 
Ameliyat sırasında ve sonrasında çıkan riskler yüzünden tavsiye edilmez. Atıyorum %0.1 ihtimal enfeksiyon kapıp ölebilirsin. %0.001 doktorun eli kayar felç olursun, anestezi alırsın felç kalırsın. Genel olarak benzer riskler yüzünden istenmiyordur.

Başarılı geçen bir ameliyat sonrasında eksisi olduğundan değil yani.
  • archmage mahmut  (11.03.19 15:50:33) 
Fıtık ameliyatı eskiden çok riskli idi. En azından kötü bir ünü vardı. Biraz da bu yüzden insanlar böyle de idare edersin diyen doktoru bulana kadar kapı kapı geziyorlar. En azından benim çevremde hep böyle oldu ve hepsi de en sonunda ameliyat olmak durumunda kaldılar ve memnunlar.


  • zombi  (11.03.19 15:57:06) 
Şöyle birşey hatırlıyorum.
Sinire baskı yapan kısmi iceri itemezlerse kesip alıyorlardı.
O kısımda jel eksilmiş oluyor.
Baskıya dayanma gücü azalıyor. Böylece fıtığın tekrar etme riski artıyor. Belki değişmiştir teknoloji.
  • herhaltibiliyoring  (11.03.19 16:23:00) 
ben de ameliyat oldum, baya yamulmuştum dik duramıyordum. 5 yıl oldu bi sıkıntım yok. dikkat etmediğim halde. maşallah bana.

fıtığım var, doktor ameliyat dedi diyen fakat gayet dik yürüyebilen tanıştığım insanlarda oldu.
  • durgunfoton  (11.03.19 16:34:12) 
Hocam fıtıkta ameliyat biraz riskli, benim annemde de babamda da var ki annem daha uzun süredir çekiyor. babam bi anda yatalak olunca mecburen operasyona aldılar ama anneme hala dokunmadılar.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci kendini korumak ve tekrarlaması gibi riskler olduğundan genelde istemiyorlar benim anladığım.

Geçmiş olsun, olduysan da üzülmeni gerektirecek bir şey yok.
  • lcha  (11.03.19 16:43:58 ~ 16:44:53) 
tavsiye edilmemesinin sebebi ameliyat ile sporun sonuclarinin dramatik bir sekilde yakin olmasi. ayrica ameliyat sonrasindaki o bolgedeki kaslarin hala gucsuz kalmis olacak, tekrarlama ihtimali devam edecek. sirt ustu yuzme ve yuruyus tavsiye ediyorum.


  • kibrit kutusu  (11.03.19 19:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.