[]

Sifir eve cikarken dikkat edilecekler

Selam,

Yeni yapilmis bir apartmandaki bir daireye tasinacagim. Nelere dikkat etmek lazim? Aklima gelen tum sulari bir saat filan acik birakip birkac gun bekleyip bir yerde kabarma var mi diye beklemek geldi mesela.

Veya sigorta falan yapiliyor mu herhangi bir elektrik/su arizasinda bizim esyalar icin?

 
biz geçen yıl yaptık bunu, şantiye elektriği-suyu kullandık daha yeni ilk bireysel faturalarımız geldi. resmen yarı yarıya düştü ödediğimiz faturalar.

bizde ilk başlarda çok sigorta atma durumu oldu. daha sonra farkettik ki akım koruma rölesini diğer evlerden farklı (düşük) takmışlar.

kombi iki günde bir düşük basınç uyarısı veriyordu. teknik servis çağırdık kombide bişiy yok dedi. müteahhide ulaştık, geldiler 2 radyatör de için için su sızdırıyormuş, onu yaptılar.

bir de evi tutarken aidat için 50 lirayı geçmez demişlerdi; 90 lira oldu adsfasfasfasd

sıfır eve girince badana boya herseye yepyeni olduğu için, çıkarken depozitoyu da unutun.

sigorta yapılıyor tabii hatta yaptırın direkt. ayrıca müteahhidin olası sorunlar için ilk 1 yıl bakım anlaşması gibi bişeyi varmış. sorun çıkarsa müteahhit halletsin.

astarı yüzünden pahalıya geldi bize maalesef. bir daha sıfır ev aslaaa
  • ninotevtidze  (11.03.19 08:39:31 ~ 08:43:12) 
evin elektrik ve su tesisatı mesken mi yoksa ticarethane olarak mı kayıtlı onu öğrenin, bir de evin su tesisatı ilk defa kullanılacaksa "yeni bina ilk abonelik bedeli" istiyorlar su için, onu ev sahibinden alacaksınız ya da liradan duseceksiniz.


  • dafaisss  (11.03.19 11:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.