[]

intel işlemci ve ona uygun anakart tavsiyesi lütfen

ortalama olarak işlemciye 1000, anakarta 1000 tl ayrılmıştır. rakamda esneklik payı da vardır. hangi işlemciyi ve anakartı önerirsiniz?

pek oyun bilgisayarı olarak kullanılmayacak. ama photoshop, premiere falan kullanılacak.


 
i7 7500u fiyat performans olarak en iyisidir. Her ne kadar güç tasarrufuna önem veren bir işlemci olsa da oyun konusunda da sıkıntı çıkarmaz.
Anakart hakkında çok bilgi sahibi değilim maalesef.

  • aynabugusu  (11.03.19 01:01:16) 
Sahibinden'de 800 tl'ye bile i7 4790k var. Sıfır olarak 8. Nesil i3 alabilirsin intel'den 1000 tl'ye. Aralarındaki performans farkı dağlar kadar.

Z97(gigabyte marka tercih sebebidir) Chipset bir anakart alırsan ddr3 ramler ucuz zaten, bu işlemciyi 4 borulu basit bir coolermaster fan ile hiç kasmadan 4.6ghz'e çıkartırsın oc ile. Gürültü bile duymazsın fandan.

Sıfır olacaksa zaten bir i5 8400 alıp b360 Chipset alabilirsin.

İlk söylediğimi daha ucuza getirebilir daha yüksek performans elde edebilirsin ama ikinci söylediğimde overclock imkanın olmaz.

Aslında Amd Ryzen sistem ile daha yüksek performans alırsın aynı paraya ancak intel istediğin için yazmadın.
  • bos gezenin bos ustasi  (11.03.19 01:11:57) 
Not: 7500u laptop işlemcisi, masaüstü 300 liralık pentium g işlemciyle bile döversin :)


  • bos gezenin bos ustasi  (11.03.19 01:16:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.