[]

motorsiklet alicam

20bin ayirabilirim. ikinci el de olabilir.
ne alayim oneriniz var mi?
uzatmak istemiyorum sureci.

ilanlara ayrintili bakip kendimi kaptirasim da yok.
iyi bi araba yerine biraz daha duzgun bi motorsiklet almaya karar verdim. tasitim olmadan keyfim hic yok.

motorsiklet kullanan varsa bana ulasabilir mi?

 
ilk kez mi motor kullanacaksın yoksa öncesinde deneyimin var mı?
ne tip bir motor düşünüyorsun?
20 bin içinde ekipman var mı yoksa ekipman bütçen ayrı mı?
şehir içi mi şehir dışı mı kullanacaksın?
istanbul'da yaşıyorsan otobana köprüye çıkacak mısın?
motorsiklet çok ama sana uygun olanını bulman gerekiyor.

benim şu an motorum yok ama yaza doğru (git: www.harley-davidson.com) bunu almayı düşünüyorum. henüz karar vermedim.
  • scudman1  (11.03.19 00:10:24) 
ilk kez kullanicam. cok az deneyimim var. ekipman dahil degil. ankara'da yasiyorum.


  • borisyellnikoff  (11.03.19 01:19:55) 
Kesinlikle Scooter ile başla. Honda PCX-125 sana fazlasıyla yeter, hem de ekipman için bütçen yetmiş olur. Ayrıca PCX piyasası olan bi motor, 1 yıl bindikten sonra emin ol daha yüksek bi fiyata satarsın.

Scooter ile önce trafikte refleksleri edin, yolda karşına ne çıkar, fren nedir, counter steering nedir vs. sonra zaten bu konudaki tecrüben biraz daha geliştiğinde nasıl bir motosiklet seçeceğine karar verirsin, bu aşamada vites değiştirmek için gerekli refleksleri edinirsin.

Ama "yek yea, scooter ne anasını satim, ben böyle vın vınnnn istiyorum" diyeceksin, en kötü ihtimalle omzun çıkacak, her şeyini satıp. "Yok abi, motor çok tehlikeli" diyeceksin. yapma.

Sevgiler.
  • jadle  (11.03.19 02:12:24 ~ 02:13:36) 
motosiklet araba gibi hadi aldım biniyorum bir araç değil. adım adım ufaktan başlamak ve ciddi bir eğitim-beceri istiyor. aksi halde sonuçları oldukça ağır oluyor.

öncelikle iyi bir eğitim tavsiye ederim bunun üzerine pcx veya benzeri ufak bir scooter ile 10bin devirdikten sonra devamında ne alacağına sen kendin çok daha iyi karar verirsin.
  • orpheus  (11.03.19 02:34:16) 
Bence de scooterla hatta devamında da büyük scooterlara geçilebilir. 15 yıllık honda scooter ilk 10 yılında hiç arıza vermedi. Aküsü bitiyordu 3-4 yılda bir. 12. Senede anahtar girişlerinde sorun yaşadık. Pas giderici falan sürdük ama kontak değişmek zorunda kaldı. Sıfır alınan hero marka motorda ilk gününde aynı kontak sorununu yaşadım. Pcx gereksiz pahalı bence. Daha uygun bir honda alın. İlerde NC 750 falan alırsınız. Ekipmana önem verin lütfen. Sadece kask değil eldiven de çok önemli. Çünkü düşerken yere elinizi koyuyorsunuz. Çok düşük(20-30) süratlerde bile elde kötü yaralanma oluyor. Kask+eldiven+ceket iyisinden alın bi 4 bin ayırın.


  • the coon  (11.03.19 05:16:41) 
Dizliksiz eldivensiz sakın binme motora.


  • i ve been mistreated  (11.03.19 08:34:34) 
Ankara'nın neresindesin, elim erdiğince yardımcı olayım.


  • antihero  (11.03.19 10:41:42) 
cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. yamaha dragstar 250 almaya karar verdim. scooter'a binmek istemiyorum. bi sekilde ogrenirim bence? yeterince tecrubeyi pratikle yapamam mi?


  • borisyellnikoff  (11.03.19 23:59:54) 
Şimdi, nispeten işin içinde olan biri olarak naçizane fikirlerimi paylaşayım.

Bildiğim kadarıyla Yamaha Dragstar'ın yeni modeli yok. En genci 99 model falan. Her ne kadar japon olsa da, 20 yaşında motosiklet çok arıza çıkarır, motosikletten anlamayan adamı yorar yıpratır. Ufacık arızalar için bile senin motordan anlamadığını kestiren çakal tamirci seni yolar, tırtıklar, anlayamazsın. Anlıyorum chopper sürmek istiyorsun, çok çekici geliyor, ama o iş pat diye olacak bir şey değil. Ben de motosiklet ehliyetimi chopper sürmek için aldım, fakat hâlâ zevkle scooter sürüyorum. :D

Bu kadar "scooter ile başla" diyen adamın bir bildiği var. Ezbere konuşmuyoruz. Hatta senin için en uygunu bence pcx 150 olacaktır. 125'ten nispeten daha güçlü.

Niye scooter, niye pcx 150?

Her motosikçet sürücüsü düşer. Düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır. :) Bunlar ufak tefek şeyler bile olsa motosiklette çok masraf çıkarır. Fakat pcx'in parçaları çok ucuz. Kırsan sürtsen canın yanmaz.

Ayrıca trafikte otomobil sürücüsü olmakla motosiklet sürücüsü olmak arasında çok fark var. Scooter ile acemiliğini üstünden atacaksın, trafiği okumayı öğreneceksin. Bunlara odaklanırken vitesle uğraşma bence.

Üzerinde Double D kilit sistemi olan, pinlock'u olan bir kask alırsan, nispeten kaliteli bir kask almış olursun. Bunlar arabadaki tok kapı sesi gibi kalite göstergesidir. :) Kolun bacağın olmadan yaşarsın ama kafan olmazsa yaşayamazsın. Bu iş için 1500-2000 lirayı gözden çıkar.

İnternetten kask alma, gidip birebir deneyerek al ve MUHAKKAK 2018-2019 yıllarında üretilmiş bir kask al. Daha eskilerinin içindeki köpük durduğu yerde esnekliğini yitirdiği için bir koruyuculuğu kalmıyor, kaza esnasında kafanda kas olsa bile betona çarpmış gibi oluyorsun.

Mont için de Alpinestars, Rev'it, Dainese gibi markaları tercih edebilirsin. Yamaha ve Honda'nın sürüş teknikleri dersi var, en son 350 lira civarındaydı şu an ne kadar bilmiyorum. İmkanın varsa muhakkak o dersi al. Ben almadım ama o dönem param olsaydı almak isterdim. Şimdi piştik zaten.

Kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bundan 3 yıl öce aynı süreçlerden geçtim, buradan bir arkadaş çok yardımcı oldu sağ olsun, başının etini yedim günlerce. :) Ona olan vefa borcumu böyle ödeyeyim.

Benim verdiğim tavsiyeler belki birilerinin hayatını kurtarır bir gün. Ya da bir kazayı önler. Zaten ufacık bir cemiyetin mensuplarıyız, birbirimize sahip çıkalım.

Scooter'da 10.000 km yaptıktan sonra da satar, istediğin motosikleti alırsın merak etme. :)
  • Boğazlıkazak  (12.03.19 00:24:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.