[]

çalışan evli çiftler, evde temizlik sorununu nasıl çözüyorsunuz?

eve temizlikçi mi geliyor yoksa kendiniz mi hallediyorsunuz?




 
temizlikçi geliyor


  • basond  (10.03.19 21:34:31) 
kendimiz yapıyoruz


  • taurina  (10.03.19 23:45:02) 
Hafta içleri ev temizliğinde robot süpürge, + haftasonu vileda atıyoruz. Ama kolay değil, ıkına sıkına oluyor bazen zira bulaşığı, ütüsü, tuvalet temizliği banyo temizliği ıvırı zıvırı ayrı dert topu topu 2 gün var insanın eli gitmiyor bazen.

temizlikçi +1, hatta bazı temizlikçi ablalar yemek ve ütü de yapıyor. 2 kişi çalışıp kazanıyorsa temizlikçi ablalar da kazansın bence :)
  • ardolf rendall  (11.03.19 00:17:19) 
@ardolf rendall

Robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu?

Bu arada biz de 15 günde bir yarım gün temizlikçi alıyoruz.
  • kumulatifvergimatrahi  (11.03.19 10:47:46) 
2 ay kadar 15 günde 1 tam gün olmak üzere temizlikçi ayarlamıştık çok da mutluyduk sonra evde ne var ne yok topladı gitti sonra ben evini bastım azcık gözünü korkutarak tüm çaldıklarından elinde olanları sattıklarının da parasını aldım o zamandan beri başımıza yine bela alırız korkusuyla kendimiz yapıyoruz.


  • kakamelsokoban  (11.03.19 11:20:07) 
Ben temizlikçiye güvenemiyorum ya. :(

Evimi bir yabancıya emanet etme hissi korkutucu geliyor. Bir de kontrol manyaklığımdan, tam temizleyebileceğine inanamıyorum nedense. Evde çok elektronik eşya ve haliyle kablo var. Koltukların altı, kabloların arası, elektroniklerin üstü falan kendi elim değmezse temiz hissiyatı oluşmuyor maalesef.

O yüzden kendimiz yapıyoruz, arada anneler gelince onlar da büyük temizliğe yardım ediyor sağolsunlar.
  • piremses  (11.03.19 11:23:43) 
Robot süpürge sadece. Eskiden düzenli temizlikçi alıyordum her hafta yarım gün, tertemiz oluyordu ev. Simdi robot yerlerde yetiyor ancak bunun camı var mutfağı var banyosu var vs vs. fırsat yakaladıkça az az kendim yapıyroum artık. Düzgün temizlikçi bulamadık, bulunca eski rutine geri dönüş haftada iki gün tüm ev robotla süprürülüp üçüncü gün temizlikçi elden geçirecek. umarım. en kısa zamnada.


  • ruz  (11.03.19 13:16:29) 
@ardolf rendall
@ruz
o zaman konu açılmışken soruyorum. bu robot süpürge dediğiniz irobot mu? gerçekten o kadar işe yarıyor mu? mesala bizim evde halı var. ince kilim var. bunnlar sıkıntı oluyor mu?
  • hononu  (11.03.19 13:50:22 ~ 13:50:37) 
Haftada bir temizlikçi geliyor. Hem temizlik hem de ütü yapıyor. Bizde ütü çok, o yüzden gömlek ve pantolonları ütücü yapıyor. Temizlikçinin ütüsü ancak çocuk kıyafetleri, tshirt, nevresim filan.
Az iş olduğu zaman arada bir sarma yapıp bizi sevindirdiği de oluyor. Eski hanım daha bir güvenilirdi. Bunda çocukların kumbaralarında eksiklikler tesbit ettik. En kısa zamanda değiştireceğiz.
Kendim halledemiyorum. Ne vaktim, ne de sağlığım bunları yetiştirmeme imkan vermez. Genelde arkadaşlarım her gün yarım günlük ya da haftada üç gün şeklinde temizlikçi çalıştırıyor, ona da param yetmez. İdare etmeye çalışıyoruz.
  • SiyamkedisiZorro  (11.03.19 14:27:36) 
Birkaç kez temizlikçi bayan aldık ama memnun kalmadık. Hanıma halen alalım diyorum ama istemiyor. Arada annesi, baldız felan geldiğinde yardımcı oluyorlar büyük işlere. Onun dışında kendimiz yapıyoruz. Camlar, süpürme vs kaba işler bende daha detay işler hanımda olacak şekilde.


  • vampir akrep  (11.03.19 18:11:05) 
@Hononu. Valla ben robot süpürgemden memnunum. eufy. akıllı bişey değil çok para veremezdik ama bazen diyorum keşke şöyle akılsızından değil de akıllısından yani navigasyonlu olan bişey olsa telefondan bağlansak da işyerinden de temizleyebilseydik, valla gayet memnunum açıkçası, hatta haznesine bakarken diyorum ulan bu kadar toz nereden geliyor diye, topu topu evde 2 kişiyiz ikimiz de çalışıyoruz akşam 6 da giriliyor eve, camlar kapalı olmasına rağmen böyle toz oluyor ev düşün. Kendisi bir elektrik süpürgesi kadar iyi temizleyebiliyor evi. Benim halılar da kilim gibi, kenarları ipsiz, tüysüz halı, onları da iyi süpürüyor. koltuklarım yerden yüksek ( ürün 9 cm alana girebiliyor, gerçi artık hepsi giriyor çok kalas bir ürün değilse ) hatta bunun ıslak mob lu olanları var internette bulabilirsin. al bi tane kaldır halıyı ıvırı zıvırı haftada bir evi silsin süpürsün. yeminle büyük rahatlık. ben artık evi silip süpürmekten yıldığım için imdadıma hızır gibi yetişti. Merak ediyorsan youtube da birsürü inceleme videoları var bakıp görebilirsin.

geri kalan problemler için yine temizlikçi abla diyorum
  • ardolf rendall  (11.03.19 22:23:27 ~ 22:25:30) 
temizlikçi geliyor


  • jimjim  (11.03.19 22:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.