[]

Bu laptop ile ne yapılır?

Selamlar. Sizi okurken biraz yoracağım, özür diliyorum.

Dün akşam evde eski bilgisayarımı buldum. Aklımda açılmıyor diye kalmış ama kabloyla oynaya oynaya açmayı başardım (sabitleyip ellemeyince çalışıyormuş).

Eski resimlerimin yedeklerini aldım ve geri kalan her şeyi silip format atmayı da başardım.

Bir kaç sorunu var aletin, yazayım kısaca:

E tuşunun altındaki soket eğilmiş. E tuşu basmıyor. Ben de günlük hayatta çok az işim düşüyor diye X tuşuna E harfini atamıştım, o şekilde alışmıştım kullanmaya.

Anakartta elektrik kaçağı olduğunu düşünüyorum. Batarya da adaptör de dayanmıyor makineye. Bir iki ayda bozuluyor ve yeniden kabloyu oynatınca kapanır hale geliyor. Yandaki fan çıkışına dokunduğunuzda da elektrik çarpıyor (acıtmıyor ama az çarpıyor).

Packard Bell Easynote TS44-HR
8 GB Ram
Nvidia Gt540m 128 bit Ekran kartı
500 GB HDD
Intel(R) Core (Tm) i7-2670QM @ 2.20GHz İşlemci

Şimdi gelelim asıl sorumuza.
Ben bu bilgisayar ile ne yapabilirim?

1. HDD'yi alıp harici olarak kullanabilir miyim USB girişi ayarlayabilir miyiz (çok cahilce bi soru olmuş olabilir ama idare ediniz.)

2. Komple tamir ettirsem ne kadar tutar acaba?

3. Bu haliyle satabilir miyim, ne kadar verirler?

4. İhtiyacı olan birisi çıkıp isterse işini görebileceğini sanmıyorum çünkü kimse bu arızalara bu sistem için katlanmaz. Ama olur da birisi çıkarsa seve seve vermek isterim ama yaptırıp da verebilirsem daha mutlu eder bu beni o yüzden bu seçeğin de var olduğunu belirterek tekrar 2. soruya yönlendirmek isterim.

Bu seçenekler dışında aklınıza gelen başka bir tavsiye varsa ona da talibim.

Şimdiden teşekkürler.
Edit: İşlemciyi unutmuşum, ekledim.

 
hdd sata kutu alarak harici disk olarak kullanabilirsiniz. Usb 2.0 3.0 ayrımına dikkat edip hııznı bilerek alınız.
(alışveriş sitelerinde "disk kutusu" araması yapınız)
kutuya diski takmak lego takmak kadar basit bir işlem genelde.


işlemciden bahsetmediğiniz için neyin değecek olduğunu da kestiremiyorum. ilk nesil core serisi bir cihaz ise neden olmasın hafif bir linux distrosu ile birinin işini görebileceği web makinası olabilir. core2duo falan civarı ise azıcık üzebilir.

~işlemci geldikten sonra edit

e bu alete ram ve ssd takviyesi yapılıp it gibi kullanılır hala 2. nesil mikinci nesil iş yapar bu

bol para dökün demiyorum da 120 gb ikinci el ssd ve ikinci el 8gb ram'e çıksa bu bi de temiz win10 kurulsa (ya da mint falan)
web/video tüketimi işlerini çatır çutur görür gık demez guk demez.

Bi deneyin şansınızı orço olmayan bir tamircide :)
  • hedep  (10.03.19 20:21:26 ~ 11.03.19 13:26:04) 
www.hepsiburada.com
bunlardan birini alıp hdd'yi takıp kullanırsın.

  • sutlu nescafe  (10.03.19 20:21:54) 
Öncelikle bir tamirciye gösterin, tuş sorunu haricindeki herşey güç girişiyle ilgili çok masraf çıkarmayacak tek bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Özellikleri gayet iyi, hemen çöp gibi görmeyin.


  • mikro patlama  (10.03.19 21:00:24) 
O laptop aslında iş yapar. Bende olsa pc gibi istasyon yapar harici anakart bağlardım. Üstündeki işlemci bir laptop için oldukça güçlü 35 watt sanırım güç çekiyor. Şarj dayanmaması çakma batarya ile normal.

Hobim bu gerçi benim bu tarz cihazları kelepir alıp parlatıp adam edip üstüne 50-100 kağıt koyup satmak. Böyle birini bul alsın.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.03.19 22:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.