[]

aliekspress -- 5.2 tl ?

boyle muhabbet donuyordu birkac gundur hatta bazi arkadaslar odedigini falan soyledi. ben o muhabbetten sonra, 2 farkli paket aldim (daha dogrusu kapiya biraktilar) ucret falan alinmadi benden. uzerinde oyle bir ibare belirten etiket falan da yoktu.

gaza mi geldik gene? sadece gundem mi degistirdiler yoksa gercekten uygulaniyor mu? proje icin aliekspress'ten 1000 tl'lik falan urun siparis vericem isin kotu tarafi farkli saticilar olduklari icin 20 paket falan olacak.


 
Aynı durumu yaşadım.

Zannedersem paketin suphelı bulunmadı ve açılmadı. olay bundan ibaret.
  • Techsavvy  (10.03.19 19:23:53) 
Herkes "Çin'den gelen paketlere vergi!!1!!" diye yorumladı bunu ama standart bir gümrük uygulaması aslında bu. Yeni bir vergi getirildiği yok. Tabii bakanın yeni vergi getiriyormuş gibi açıklaması karşısında insanları da suçlamak istemem. Sadece şu anda ülkenin paraya ihtiyacı olduğu için suistimal ediliyor. Normalde gümrük muafiyeti sınırını aşan tüm paketler gümrüğe sunulur ve gümrük vergisine ek olarak bu 5 liralık gümrüğe sunulma ücreti de alınır. Eğer paketiniz gümrük muafiyeti kapsamındaysa ancak gümrük memurları paketin üzerinde yazan bedelden/içerikten şüpheye düşmüşlerse paketi açıp kontrol ederler; bu sefer gümrük vergisi çıkmaz ama bu 5 liralık gümrüğe sunulma bedeli yine sizden alınır.

Türkiye'de gümrük uygulamaları ise dönemsel olarak farklılık gösteriyor. Bazen 100 euroluk koca kolilerim gümrüğe takılmadan gelmişken bezen gelen her paketim istisnasız gümrüğe sunuldu. Son 1 ay içindeki paketlerim de gümrüğe takıldı mesela, 2018'in ikinci yarısında aldığım aynı nitelikteki paketler takılmamıştı. Şu anda hem gerçekten gümrük denetimlerini sıkılaştırdılar, hem de içinde telefon kılıfı olduğu bariz olan minik zarfı bile gümrüğe sokup insanlardan 5 lira koparmanın peşindeler gibi görünüyor. Sizin işiniz de şansa kalmış, tek bir paketin bedeli 22 euro'yu geçmiyorsa gümrük vergisi çıkmaz ama 5 liralık gümrüğe sunma haracını (evet, haraç) sizden de alabilirler.
  • wish i could find a way to disappear  (10.03.19 21:57:32) 
peki bunlarin cogu takip edilebilir posta olacak. benden ptt 5 tl talep ederse ve ben odemezsem bunlar cin'e geri kargolacak degil mi? bu durumda ben para iadesi talep etsem aliekspress'ten?


  • seksli harf  (12.03.19 01:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.