[]

neden okumadan etmeden insanları linç ediyoruz?

Az önce bir Facebook grubunda komşu gürültüsüne çare bulmak için bir konu açtım. İşitme engelim olduğunu da ekledim. Yorumlar şu şekilde;

- hakim sormaz mı hem engellisin hem duyuyorsun? Belki de duymaktan zevk alıyorsun, mutlu oluyorsun ve şikayet ediyorsun.
- çözümü basit cihaz kullanma ( zaten kullanmıyorum, kapıyı falan duymuyorum)
- komşunun bir suçu yok, çocuk o, sen duymaya çalışıyorsun.

Duymaya çalışılınca duyulsaydı insanların cihaz kullanmasına gerek kalmazdı.
İnsanların böyle vicdansız olmasına çok üzüldüm. Neredeyse kulaklarını kes falan diyecekler.

 
salak çok bu ülkede. boşver.


  • AlsterWasser  (10.03.19 17:26:50 ~ 17:36:36) 
İnsanlar mutsuz ve insanlar her seyi bildiklerini zannediyor. Ayrica insanlar saygisizlar. Insanlar maymundan degil yilandan gelir. Bu yuzden de insanlar zehirlerini akitip rahatlamak icin her seyi yaparlar.

Iste sana sunacagim insan tezim bu.
  • Seriusestquamcogitas  (10.03.19 17:27:59) 
Bırak onları, kimseden kimseye fayda yok artık herkes birbirine laf sokma, ezme derdinde.
Çözüm: polisi ara, 1 kez gelsinler para cezası kessinler bakalım noluyor.
Yine gürültü olursa yine ara, çekinme hiçbir zaman.
  • megalomaniac  (10.03.19 17:35:20) 
şimdi ben de sana facebooktan medet umduğun için laf sokacağım :)

boş beleş insan çok. hepsini kafaya taksak ohooo
  • dafuq  (10.03.19 17:43:52) 
Facebook gibi lağımda yaşayan insanların takılmaya bayıldığı sitelerde böyle konular açmamalısın. Anlama kapasiteleri çok sınırlı. Senlik bir durum değil. Ben olsam böyle düşük profil insanların cirit attığı yerlerden uzak dururdum.


  • (s)AINT  (10.03.19 17:44:29) 
Hırsızın hiç mi suçu yok gibi bir şey olmuş. Kimse komşuyu suçlamamış da herkes sana abanmış. Diyeceğim o ki çok boş insan var. Eğer ülkede herkesin anlama kapasitesi olsaydı zaten ülkece şu an farklı olurduk. Bence salla gitsin.


  • cemallamec  (10.03.19 17:46:07) 
bence sana iyi bile davranmışlar, ölen bir insanın ardından ateşi bol olsun vs.. diyenler var. yani vefat etmiş biri. geri dönemeyecek ve asla karşı koyamayacak. içleri kaynıyor ve kesinlikle Allah hak korkusu taşımayan insanlar.


  • for day to break  (10.03.19 17:55:50) 
Senin icin bi sebep daha olsun iste Facei falan kapatmak icin.


  • superfluid  (10.03.19 18:32:12) 
olay sadece facebook değil, duyuruda da komşular sürekli aşırı gürültülü sevişiyor Ne yapmalıyım gibi sorularda cevapların yarısı insanların sevişmesini kıskanıyorsun şeklinde oluyor mesela. Ailemle anlaşamıyorum diyor biri, bu yaşta ailenle oturacak kadar ezik olmasaydın falan diyen çıkıyor bir iki tane.

Sebebi nedir bilmem ama öfke, kibir, bastırılmışlık, en çok biz biliriz ,en anlayışlı, en modern biziz gibi gösterme çabası vs. her şey olabilir. Genel olarak mağdur suçlayıcılığı var İnsanlarda, hepimiz yapıyoruz Belki farkında olmadan. O yüzden direkt bilgi gerektiren konular dışında kişisel meseleleri çok da sormamak lazım Belki de internet ortamında.
  • aquarium  (10.03.19 20:13:15) 
Ya insanların tanımadan etmeden linç etmesini bırak, ben kendi ailemi inandıramıyorum durumumu bildikleri halde.

Benim de sol kulağım tamamen sağır; eğer ortamda birden fazla ses kaynağı varsa genelde duyma güçlüğü çekerim vs. Bir şey dedikleri an duymadığımda "İşine geleni duyuyorsun ama" gibi tepkiyle karşılaşıyorum.
İnternet ortamında kendilerinde her koşulda yargılama hakkı olduğunu düşünen insanlar varken böyle şeylerle karşılaşmak maalesef normalleşti.


Evet, insanın canını daha çok sıkan şey ise haksız taraftan ziyade haklı tarafı pasifleştirmeye çalışmaları. Mini etek yüzünden dayak yiyen bir kadın için "Canım o da öyle giyinmeseymiş" diyen tipler nasıl zeka düşüklüğünün bir örneğiyse, ses/gürültü çıkaran komşudan muzdarip birine "Taşın", "Sen de cihazını çıkarıver canım" demek de aynı ölçüde geri zekalılık örneği.

Hırsızın asla suçu yok internet ortamında.
  • m e b  (10.03.19 20:38:51) 
İnsanların bu kadar acımasız olmasına üzüldüm. Sanki bu engeli keyiften yaşıyorum, oyle yorumlardi. Isitme engeli olan biri duydugu olcude bagirilmazsa duymaz bagirilirsa duyar! Hakim sormaz mi sana demis bir de. Hayret ettim...

Durumum su m.youtube.com
  • erkeğim  (10.03.19 21:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.