[]

bitcoin ile yurt dışına para kaçırmak mümkün mü, mümkünse nasıl?

misal venezüella'dan abd'ye kaçan biri parayı dolar olarak elden götüremez, venezüella devleti el koyar. el koymasa bile maksimum sınır adam başı 10k dolar zaten.

peki bu kişi binance'da hesap açsa yüklü miktarda parayı kaçırabilir mi bu yolla? yani binance'dan bitcoin alacak, abd'ye kaçınca binance üzerinden bitcoini öncelikle dolara çevirecek ve yeni ülkede açtığı banka hesabına para aktaracak. bu işlem sırası doğru mudur (özellikle binance'da tutulan bitcoinin yine binance üzerinden dolara çevrilmesi doğru mu, yoksa türkiye'deki paribu'nun eşdeğeri başka bir platform gerekiyor mu onu merak ediyorum)?
ayrıca bu sistem binance'ın çökmesine karşın ne kadar güvenilirdir, yoksa ledger cüzdanlar daha mı mantıklı?

son olarak da parayı yeni ülkedeki hesabına aktarınca abd maliyesinden yetkililer bu para nereden geliyor demez mi, yoksa ufak paralar için önemsemez mi, ya da önemsese bile kaynağı bulamaz mı?

 
kaçırdıkları biliniyor zaten. binance değil donanım cüzdanda bile saklayabilir ki mantıklı olan o. "not your keys, not your bitcoin" derler.
kaynağı isteseler bulurlar, eğer merkezi borsa aracılığıyla çevirirse. elden değişim yaparsa falan bulamazlar tabi.

  • passion rules the game  (10.03.19 17:15:23) 
Resmi finansal aracılığı ile yapılabilecek bir olay değil pek. Kayıt olmak istediğinizde kimlik bilgilerinizi verdiğiniz, azıcık yüksek tutarlı işlem yapsanız "Hayırdır" diye soracak aracılar. Anonimlikten bahsetmek için süreç şu

a) Elimdeki nakde kimliğimi açık etmeden bitcoine çevirebilir miyim
b) Sahip olduğum bitcoini kimliğimi açık etmeden başka bir yere gönderebilir miyim
c) Bitcoinlerimi istediğim zaman anonim kalarak nakde çevirebilir miyim

Bunların olabilmesi için gayrı resmi bir network lazım, mevcut aracılarla ya imkansız ya da çok zor olur.
  • salihdt  (10.03.19 17:55:10) 
@salihdt

teşekkürler, gayrı resmi network ile neyi kastettiniz acaba?

aracılar para kaçakçılığı durumunu çakarsa yüklü bir cezası olacaktır. legal sorun oluşturmaması için yurt dışına para kaçıran kişinin kendisinin mi maliyeye müracaatta bulunması gerekir, x ülkesinden 30k usd getirdim, vergisi neyse vereyim falan diye? böyle durumda sorun olmaz herhalde?

bir de alakasız bir sorum var, yurt dışına para çıkarma limiti olan 10k usd yerine bir kişi 20k usdyi cash olarak götürse bunu fark etmeleri havaalanındaki cihazlarla veya banka hareketleri ile vs mümkün mü? para kaçırılan ülkede bankaya yatırılmayacağını varsayıyorum.
  • s0phiesw0rld  (10.03.19 20:11:57) 
Çoğu ülke için o sınır "10.000 USD getirmeyin" şeklinde değil de, 10.000 USD üzeri getirdiyseniz bildirin şeklinde. Örneğin Amerika'ya giderken teknik olarak kamyon kamyon para götürebilirsiniz, tabi bunu sınırda deklare etmek ve bu kadar parayı nerden bulduğunuzu ve neden oraya götürdüğünüzü makul bir şekilde açıklamak kaydıyla. Yani konu vergi kaçırmanın dışında kara para aklamayı önlemek. Gidilen ülkeye göre ve paranın transfer nedenine göre süreç değişecektir. Gayrı resmi networkten kastım bu işi yasal olmayan yollardan yapan insanlar. Mesela görece basit ve eski bir yöntemi göçmen işçilerin yoğun çalıştığı yerlerde kullanılan "Hawala" diye bir sistemdir, Western Union vb. sistemlerin komisyonu çok olduğundan işçiler bunlarla uğraşmak istemez, maaşlarını aldıklarında gidip bu hawala aracılarından birine 1000 USD + 5 USD verirler, bu adam diğer ülkedeli ortağına haber verir ben şu şu kişiden 1000 USD aldım, onun babası gelip senden 1000 USD alacak diye ve böylelikle para transferi hem herhangi bir resmi kayıt bırakmadan hem de çok düşük komisyonla gerçekleşmiş olur.


  • salihdt  (11.03.19 00:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.