[]

iş görüşmesinde yüksek maaş istedim

önceki duyuruception linkte

www.eksiduyuru.com

iş görüşmesi gayet güzel geçti. ta ki departman müdürü ile maaş konuşana kadar.

ben yüksek maaş söyledim. bu bize göre yüksek dedi, ben düşmedim, kadının yüzü düştü, bana göre yüzünün düşmesi amatörce ama neyse sonuçta müdür benden yaşça küçük bile. istediğin maaş yüksek diyince pat diye düşmek istemedim, sonuçta onlar beni arayıp teklif yaparlar. ben evet ya da hayır derim diye düşündüm.

aslında çok yüksek istemedim. kariyer.netten başvururken istediğim maaş aralıgının ortasını söyledim.

1 mart cuma görüştüm. 4 mart pazartesi aradım ikcıyı, şimdi sizden geri dönüş mü olacak dedim. evet departman müdürü ile konusamadım, size döneriz dedi. ama ben çıkınca ayak üstü konustuklarını gördüm, detaylı konusamamış olabilirler belki.

sorum şu: tekrar arasam mı? arayıp ne desem? ben bu işi istiyorum. istediğim maaş yüzünden kaybetmek istemem çünkü her türlü şu anki işimden yüksek maaş olacak.

 
Ben olaylara şöyle yaklaşıyorum; bar muhabbeti gibi olacak ama değil: ''diyelimki araman hata(?), peki bu hatanın sonucunda ne kaybedeceksin ?'' eğer kaybın, kazanma potansiyelinin karşısında sözü edilmeyecek seviyedeyse ara.
Değilse arama.

nerede okuduğumu anımsamıyorum ama ''hatalarımız, sonuçları kadar önemlidir'' diye birşey vardı, hiç aklmdan çıkmadı.
  • mete kudur  (10.03.19 13:52:49 ~ 13:55:33) 
Çok merak ettim, kaç istedin?
Ayrıca en son arayalı 2 gün falan olduysa tekrar ara ne olacak. Sizden gelecem habere göre hareket edeceğim tarzında bir şeyler söyleyebilirsin hatta.

  • esse classic  (10.03.19 13:55:27) 
@mete kudur tşkler çok kısa ve öz cevabın için :)
arasam kaybedeceğim şey şu olur: zaten bana geri döneceklerdir, ama ben arayınca çok istekli görünüp daha az maaşa razı görünürüm. ama sorumda yazdığım gibi az olsa da karlıyım aslında.

arayıp ne denir bilemiyorum. "ben aslında daha düşük maaşa da razıyım" demeyeceğime göre, en azında işi istediğimi belli etmiş olurum belki.

@essce clasic haklısın öyle diyebilirim, teşekkürler
  • effa  (10.03.19 13:56:56 ~ 13:59:33) 
Maaş aralığının üstündeysen ve düşebilir misiniz dedikleri halde esneme yapmadıysan seni elemişlerdir.


  • condom kurşunu  (10.03.19 14:00:32) 
Yüksek maaşta diretince işverende şöyle bir algı oluşabiliyor; bu eleman daha çok maaş teklif eden başka bir şirket bulursa bizi bırakıp gider.


  • archmage mahmut  (10.03.19 14:00:56) 
@condom kurşunu, şimdiye kadar onlarca iş görüşmesine gittim. maaş pazarlığı ilk görüşmede olmaz ki. sen söylersin istediğin maaşı, sonra onlar arayıp teklif eder. evet yada hayır dersin. yanlış mı düşünüyorum


  • effa  (10.03.19 14:06:45) 
Aramaya gerek yok bence.
Seni ise alacak adamlar "dur bekleyelim o arasin, biz de tamam gel diyelim" demezler. Seni arayip gel basla derler.

  • stavro  (10.03.19 17:40:49) 
@stavro beni işe almayacaklarsa maaş konusunda geri adım atmadığım için almayacaklar. bu konuda bie şey yapmalıyım.


  • effa  (10.03.19 20:11:56) 
IStedigin maasin altina inmeyi dusnuyorsun sanirim, ben yanlis anlamisim.
Bu durumda bir kac gun bekleyip aramak mantikli olur, en kotu ihtimalle bir ise yaramaz yukarida da soyledikleri gibi.

  • stavro  (11.03.19 11:48:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.