[]

ingilizce soruları

1- The students aren't all from Turkey.

buradaki all kelimesi ne anlamı katıyor? hepsi türkiye'den değil demek için sanıırm. neden all the students değil de bu şekilde?


2-..., an international record company with two offices in Japan.

burada with'in kullanımı bir kalıp falan mı?


3- ... in its fifteen-year history.

neden years değil de year yazıyor?



4- she is a secretary for Japan Airlines.

neden at ya da in değil de for? bazen de work for görüyorum.

 
all the students not derseniz hicbiri turkiye'den degil anlamina gelebilir, kafa karistirir. bu yuzden not all kullanimi onemli.

with kalip sayilmaz, yani "japonya'da iki ofisi olan bir sirket" diyebilmek icin with kullanilmali, cumlenin akisi icin gerekli.

15-year old bir kaliptir, onunde yasin kac oldugu yaziyorsa asla cogul yapilmaz, lisede ingilizce derslerinde ilk ogretilen kaliplardan biridir, yasinizi bilmiyorum tabi belki lise odevlerini soruyorsunuz, aklinizda bulunsun diyeyim o zaman.

for orada working for anlamini tek basina tasidigi icin oyle. sirket icin calisiyor yani, in ya da at sirketin icinde, ya da sirkette calisiyor anlami verir, hepsi farkli anlamlar/vurgular yani.

kolay gelsin.
  • kurbanlik koyun  (09.03.19 22:57:23 ~ 22:57:38) 
liseden mezun olalı oldu maalesef kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. ben tam tersini hatırlıyorum. I'm 15 years old değil miydi?


  • black mamba  (10.03.19 15:47:27) 
1- all the dersen "öğrencilerin hiçbiri türkiyeden değil" anlamı çıkar.

2- hayır. japonya'da iki ofisi bulunan bir kayıt şirketi demiş işte. herhangi özel bir durum yok.

3- böyle yazılıyor. aynı şey "her two-year old daughter" derken de geçerli

4- at ve for doğru. her ikisi de olur.
  • eindaclub  (10.03.19 18:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.