[]

Başka yerde mutluluğu bulabiliyor muyuz?

Yoksa nereye gidersek gidelim kafamızı da beraberimizde getiriyoruz klişesi tamamen doğru mu? Mekanın ve birlikte getirilerinin zihni şu anki durumundan kurtarması neden mümkün olmasın?

Çok uzunca bir süredir sıkılıp bunaldığımda kendimi içinde hayal ettiğim, çok büyük fırsatlar paralar lüksler gerektirmeyen minimal bir hayat tablosu var. Bunun hayaliyle huzur buldum hep. Ancak sahiden tamamiyle bunu istiyor muyum buna kesin bir cevap veremiyorum. Bana mutluluğu getireceğinden tam anlamıyla emin olamıyorum. Olanı kaybetmekten, geride bıraktıklarımın akibetinden, işler yolunda gitmeyip geri geldiğimde onlardaki acı değişimin suratıma tokat gibi çarpmasından, birlikte daha fazla anı biriktiremeden onları yaşlanmış, çökmüş bir halde bulmaktan inanılmaz korkuyorum.

Şu sıralar çok zor bir dönemden geçiyorum. 30'uma yakınım ve hep ailemle birlikte doğduğum o ufak şehirde yaşadım, yaşıyorum. 3 gün önce babama kanser teşhisi kondu. Zaten uzun bir süredir zihnen büyük bir yorgunluk çekerken bu durum karşısında inanılmaz zayıf düştüm. Aileme karşı büyük dikkatle davranıp bir şey belli etmemeye, moralleri yüksek tutmaya çalışıyorum ancak şimdiye kadar gözyaşı döktüğümü hatırlamazken 3 gündür eve gelmeden arabayı soteye çekip hıçkıra hıçkıra ağlıyorum öyle geliyorum. Geceleri yorganın içinde ağlıyorum. Artık gün içinde nefes alamıyor, boğuluyorum.

Hayal ettiğim yaşamı geçtim, koşarak hiç bilmediğim bir ülkeye hiçliğe karışmak istiyorum. Endülüsten mısıra yürümek, tibette binlerce basamak çıkmak, bordeauxda üzüm bağlarında kaybolmak istiyorum yemin ediyorum. Kafamın içinde her gün gidiyorum, her gün kaçıyorum kendimden tüm hayatımdan.

Ama nasıl giderim ki ben? Anneme kim sahip çıkacak? Benden başka yakın olduğu kimse yok bu hayatta. Giderek mutlu olabilir miyim ki zaten? Gitmek mutluluğu getirir mi? Size getirdi mi?

 
Degil tabi ki. Cok sert ucurum var arada. California'da yasadigim sirada tumuyle first world problemlerim vardi. Ben zengin degildim ama buraya gore zengin insanlarin problemlerini yasiyordum. Aksam club'a ne giyeyim. Su kisi beni seviyor mu?... burada da univeriste okumama ragmen maasim neden yetmiyor, ulkede kriz olmaz umarim dusuncesi... yani tum dusunceler seninle gelmiyor.

Ayrica 30 olup aile ile yasamak nedir? Iki yil sonra da evlenirsen ne yasadin bu hayatta? Asil simdi ailenin yanina donme zamani gelmis aslinda. Umarim hastalik atlatilir ve sen de artik kendi hayatini yasamaya baslarsin.
  • Traveler  (09.03.19 16:52:15) 
@traveler, yapılmadığı takdirde hayatın yaşanmışlığı sorgulanan bir eylem söyler misiniz?
yaşadım diyebilmek için gerekli asgari normlar mı var? İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

  • lukas  (09.03.19 17:09:50 ~ 17:11:00) 
Yoksa nereye gidersek gidelim kafamızı da beraberimizde getiriyoruz klişesi tamamen doğru mu? Hayir kesinlikle degil tamamen klise. Gitmek mutluluk getirir mi bilemeyiz ama bir sure uzaklasmak kesinlile kafani dagitmana yardimci oluyor. Umarim her sey istediginiz gibi olur ama bir sure imkaniniz varsa uzak, epey farkli bir yere gitmenizi oneririm


  • kassiopeia  (09.03.19 18:06:43) 
Giden için hep yeni bir heyecan vardır. Yeni bir yerde yaşamanın, yeni kişilerle tanışmanın, yeni bir işe girmenin, yeni yerler görmenin heyecanı çok farklıdır. Problemleriniz ne olduğunu bağlı tabi. İş yerinde sıkıntı vardır, iş değiştirirsiniz. Sorunu çözersiniz. Fakat sizin asıl sıkıntınız ne pek anlamadım. Yaşadığınız hayattan memnun değilsiniz fakat memnuniyet neyden kaynaklanıyor? Sadece içsel bir sıkıntı mı hissediyorsunuz bitmek bilmeyen yoksa çevresel etkenler mi?

Şu an için gitmenizi ben tavsiye etmem. Babanız iyileşirse düşünürsünüz ama otuz yıl ailenizle yaşayıp onların size en çok ihtiyaç duyduğu anda giderseniz, bu gitmek değil kaçmak olur. Güçlü durmaktan başka çaresiz yok maalesef. Acil şifalar.
  • black holes in the sky  (09.03.19 18:37:58) 
öncelik hastada... bir yere gitmeyin derim. koyun bir çay. pişirin bir kahve.

cehennemde de çiçek açtırabilmelisin ruhunun derinliğine mahkum edilmiş dallarındaki tomurcuklara.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (09.03.19 18:39:20) 
kendim diye bildiğin kendini bırakabilirsin. olduğun yerde kalarak.


  • neynep  (09.03.19 19:15:53) 
www.youtube.com bu da karşıma çıktı şimdi, dinle


  • neynep  (09.03.19 20:57:55) 
18 yaşından beri sürekli yolculuktayım (sürekli aynı evde kaldığım 1 ay yoktur herhalde). Öncesinde şehir dışında üniversite okudum onun için gidiyordum, sonra çalışmaya başladım iş için çeşitli seyahatler yapmak zorunda kaldım, keyif için de gezdiğim çok oldu. Şu anda da yurtdışındayım hatta evden 3 bin km uzaktayım. Bu hayatı ben kendim seçtim. Her durumdan aralıklarla uzaklaşmak isteyen bir yapım var. Ancak bunun çözüm olmadığını bi ton gezdikten sonra anladım. Kaçmak için yeni planlar yapmak yerine, kendine kaçmak zorunda hissetmeyeceğin bir hayat kurmalısın diye bir söz okudum, gerçekten durumumu çok net anlatıyor. Nereye gidersen git, kafandakilerle beraber gideceksin.


  • roket adam  (09.03.19 22:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.