[]

Cafede rahat ders çalışabilenler azınlıkta mıyız?

Sözlükteki başlığı okudukça bir hayretten çıktım diğerine girdim. Trollük desem bu kadar insan toplaşıp trollük yapıyor olamaz, cidden böyle düşünüyorlar. Ama neden? Sevmediğin bir cafede tanımadığı insanların oturması batıyor bunlara. Çok enteresan ya.

Her neyse, başlıktaki sorumu soracaktım ben. Evde tepemde bir aygır sürüsü var ve küfürlü kavga edip duruyorlar. O yüzden gündüz vakti evde çalışamıyorum. Starbucks daha gürültülü belki ama bu bir kavga sesi değil, herkesin işinde gücünde olmasının verdiği sakin bir gürültü. Kütüphane desen sessiz olması gereken bir ortamda kakırdayan tiplerin sinir bozduğu bir yer. E ben ve benim gibiler de sinir olmamak ve biraz da kahve bağımlılığından belki starbucksı tercih ediyoruz.

Bir de starbucksta herkes önündeki işle meşgul. (Sözlükte "karı kız kesmeye gidiyorlar" ithamını bu yüzden anlamıyorum) Kimse çay bahçesinde oturuyor gibi ağzını ayırıp diğerine bakmıyor. Bu olayını seviyorum ve çalışma şevki veriyor bu da bana. Cidden çoğu zaman evden daha iyi çalışıyorum burada.

Merak ettiğim, az mıyız? Kahvecide oturup ders çalışabilen tek varlık mıyım haberim yok?

 
tek varlık sen değilsin tabii ki ama azınlık demek de yanlış olmaz. herkes kafe ortamında çalışamayabiliyor. yine de yavaş yavaş bu tür talepleri karşılamaya yönelik kafelerin sayısı artıyor. özel ders alan ve veren kişilerin buluştuğu, öğrenci gruplarının birlikte ama sessizce ders çalıştığı yerler var artık.


  • hrskrs  (08.03.19 22:54:37) 
Sadece tek bir starbucks’ta çalışabilirim. Adamların ders çalışmak için ayrıca masalı bölümü var. Onun dışında hiçbir cafede veya starbucksta ders çalışamam. Çünkü dış sesler son derece dikkat dağıtıcı.


  • adwokat  (08.03.19 23:02:38) 
Cafe ortamında vize/final, kpss ve adaylık kaldırma sınavını atlattım. :)

Sistematik olmayan sesler daha çok odaklanmamı sağlıyor. Kütüphane kalabalıksa kütüphane de verimli ama az kişi ve aşırı sessiz ise sessizliği bozan her şey motivasyonu da bozuyor. Tek değilsin.
  • landho  (08.03.19 23:17:58) 
Istedigimde starbucksta ders calisirim gayet. Hatta silme dolu bir starbucksta yatacak yer olsun yatip uyurum abartmıyorum.
O birbirine karışmış konusma sesleri icerisinde uyurum.

  • stavro  (09.03.19 00:18:08) 
Freelance çalışıyorum, haftada 3 gün ofise gidiyorum. Çalışma verimim starbucks > ofis > ev

Her nasılsa starbucks, nero gibi mekanlarda inanılmaz odaklanıp çalışabiliyorum.
  • kobuzchu kiz  (09.03.19 12:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.