[]

kadın olmak zor mu?

her ay menstruel döngü (erkekte olsa hemen doktora gider, giderken de kafayı yer), doğum sırasında kocaman bir çocuğu İÇİNDEN çıkarmak......

sırf bu ikisi bile yeter. Onun dısında hijyene devamlı dikkat edeceksin, yumurtalıklara dikkat edeceksin, bunun polikistik overı var, nodülü var...


erkek olarak kafayı yerdim ben bu gibi özelliklere sahip olsaydı vücudumuz.

Teşekkür ederim tanrım.

Sayın kadınlar, bir süre sonra alışılıyor mu?

 
Bir süre sonra alışmak mı? Asvshdj. Born this way.

Büyük göğüsleri taşımak, uygun sütyen seçimi, epilasyonun başlı başına sorun olması, pms in ağır etkisi ve ilişki krizlerinden çikolata krizlerine koşmak...

Bizim için rutin.

Bunların komboları var bir de ki, onlara hiç girmeyeyim. (sevgilin terk etti, reglin ilk günü, ertesi gün sınav var, üstüne grip olmuşsun vb)

Kadınlığa alışmak diye bir şey yok, kadın olmanın getirdiklerini taşıyabilmek var diyebiliriz.
  • buzbebek  (08.03.19 20:25:47) 
Tecavüz, taciz ve çok geri kalmış bir bölgede kadın olmak dışında ki olaylar haricinde zor değil bence.

Hele bir güzelse hayata 10-0 önde başlıyorlar.

-iş başvurusunda kadınlara öncelik verilir. erkek isterse açlıktan ölsün kimsenin umrunda olmaz.

-daha kolay sevgili bulurlar. Erkek çok yakışıklı ya da zengin değilse sevgili bulamaz ama bir kadın çirkinde olsa mutlaka sevgili yapar.

- bir kadın gittiği her yerde pozitif ayrımcılığa uğrar.

-"belki sevgili oluruz umuduyla." her işleri halledilir.

-şu duyuruyu yazdığım 1-2 dakika içerisinde bile dünya genelinde belki de binlerce erkek şu anda öldürüldü.

-istenilen arzu edilen taraf her zaman güçlüdür. arzu eden tarafta zayıftır.
  • komando kani var bende  (08.03.19 20:31:24) 
erkekte olsa hemen doktora mı gider? daha saçma bişey duymadım haha şaka mısın.

kadını erkeği yok bu işlerin her cinsiyetin artıları eksileri var.

kadınlar da 7/24 ilgi sevgi bekliyorlar o zaman senin mantığınla onlar erkek olsalar yıllarca hiç sevgi görmediği için intihar falan ederler.

fiziki zorlukları olabilir kadınların ama erkeklere de hayat laylaylom değil. tonla acıyı yaşayıp en ufak şekilde bişeyleri belli etmeme, yıllarca kimseye anlatmama, belli etmeme, ağlamama gibi özellikleri de yapabilecek kadın oranı %5 bile değildir.

kanka olduğum 1 kız var kabul ediyor mesela kadınlığın kolaylığını. güzelsen yukarıda ki arkadaşın dediği gibi her işini rahatça yaptırabiliyorsun. 4 sene boyunca fakültede projesine dokunmadan 90 alıyordu kız ahha :)
  • avatar is back  (08.03.19 20:34:01 ~ 20:35:17) 
Fiziksel olarak sormuşsunuz, herkes de hemen davranışsal olarak yorumlamak için yerini almış.

Vallahi zor. Ben sıkıldım açıkçası her ay hayatımın 3-4 gününün heba oluşunu anlamaya çalışmaktan. Elimden gelmeyerek o 3-4 gündeki duygudurum bozukluğunu yaşamaktan. Saçına, kaşına, gözüne, epilasyonuna ayrı ayrı özen gösterme ya da bir ton para dökme gerekliliğinden. Her ay "Neden ya neden!?" diye sorguluyorum ben, 25 yıldır kadınım alışamadım.
  • landho  (08.03.19 20:46:00) 
Benim karıdan biliyorum zor kardeş kadın olmak. Toplumsal zorluğu ayrı, biyolojik zorluğu ayrı.

Biz erkeklerin dünya kadar malım olacağına fındık kadar amım olsun mantığı dışında en ufak bir avantajı yok. Kaldı ki o mantıkla bile birinin seks kölesi olmayı kabul etmiş oluyorsun. Milyonların olmuş özgür değilsin ne anladım aq. Bende 2 top 1 hıyar var her gün 45 defa düzeltiyorum çaktırmadan rahat edemiyorum. 2 tane kocaman portakal taşısam göğsümde kafayı yerdim.

Bizde hormonal dengesizlik yok mesela. Kadınlarda var. O şirret kaltak dediğin karıların çoğu hormonal dengesizlik yüzünden çıldırmış cinnet geçirmiş biçimde geziyor.

Biz erkekler için kural basit. Skinin doğrusuna gitmeyecen. Başka kural yok hayatta. Patron iki kafandan büyük olan olduğu sürece mesele yaşamazsın hayatta.
  • bos gezenin bos ustasi  (08.03.19 20:51:29) 
Bir de düşünsene boy 1.60, kilo 45-50. Güç kuvvet desen erkeğe nazaran yok. Gelen geçen tipine yaşına bakmadan götünü kesiyor, verse parçalarım diye bakıyor. Sabahtan akşama kadar bu vaziyette iş yapıyorsun mesela. Zor olm ya. Ben kadın olsam katil olurdum. Kendi cinsimden çevremden biliyorum malak gibi laflarla yazılan adamları görüyorum, bana yapsalar yazacağın mesajı skim der tekme tokat dalarım. Biz erkekler kadınlardan daha dayaklık tipleriz aslında bakma.


  • bos gezenin bos ustasi  (08.03.19 20:55:44) 
siz fiziksel bir şeyden bahsederken cevapların tavır tutum ve sosyal açıdan gelmesi bile asıl zorluğun toplumsal olduğunun en iyi gösteresi sanırım.
menstruel döngünün fiziksel sancılarından çok hormon ve haliyle duygu değişimi zor.
onun dışında cinsiyetten kaynaklı bir zorluk yok.

zorluklar;
fiziksel,
psikolojik,
toplumsal,
ekonomik,
kültürel zorluklar.

-taciz, tecavüz, tekme tokat, cinayet.
-psikoljik baskıyı, mobbingi, söylemlerle başlayan eril zihniyet baskısını başkaları örneklendirsin ben yoruldum; ama asıl önemlisi bununla erkeklerin yüzleşmesi sanırım. soru sorarak çok güzel yapmışsınız umarım cevaplarla yüzleşmeye de kalbiniz, vicdanınız el verir.
bi kaç yıl önce twitter'da başlayan bir akım vardı; kadınlar başlarından geçen tacizleri ya da taciz endişesiyle aldıkları önlemleri anlatıyordu. erkeklerin bir kısmı da hayatları boyunca bunların farkında olmadıkları için kısa süreli şok yaşayıp empati yapmışlardı. bu anlamda güzel bir etkisi olmuştu. tam da bundan bahsediyorum, bu farkındalığın erkeklerde; özellikle erkek çocuklarında artması gerek.
-aynı meslekte aynı nitelikle farklı cinsiyette insanların farklı maaşlar alması gibi. iş bulma, işe gücüne katılım açısından da çok vasat durumdayız.
yukarıdaki komando isveçten yazıyor heralde :/

bu daha çocuk yaşta edinilen pipini göster, eteğini ört zihniyetiyle başlıyor ölene kadar da devam ediyor. aslında daha da önemlisi kadın erkek arasındaki adaletsizlik değil; erkek ve diğerleri arasındaki adaletsizlik şeklinde. bunu bir düşünmenizi öneririm.
ataerkil zihniyet; erkek olmayan her şeyi alt kategoriye koyuyor aslında.

neyse, bir süre sonra alışılıyor mu demişsiniz;
alışılmıyor, alışmış gibi yapıyoruz.
  • jimjim  (08.03.19 21:06:08 ~ 21:23:54) 
Ben bi şekilde regle alıştım gece uykumdan uyandırdığı ağladığım da oldu. Ama alıştım. alışamadığım düzenli ağda, kaş bıyık almak. Can yakıyor ve bitmiyor.


  • damla sakızlı dondurma  (08.03.19 21:15:16) 
genel olarak kadınların işinin daha zor olduğunu düşünen bir erkeğim ama @buzbebek gibilerinin şımarık tavırlarına sinir oluyorum. çikolata krizi ne abi? ben de çikolata krizine giriyorum ama kadın değilim, sadece şeker bağımlılığını kırmakta güçlük çeken dangalağın tekiyim. kadınlıkla çikolata sevgisini veya "çikolata krizi"ni ilişkilendirmenin ne anlamı var? öyle olunca daha sempatik oluyor herhalde. erkekler de gayet tatlı düşkünü, çikolata hastası vs. olabiliyor.

sevgilinin terk etmesi, ertesi gün sınav olması, grip olmak vs. bunlar erkeklerin de başına gelen şeyler. her haltı abartmayın. bunların kadınlıkla ne alakası var? regl süreci bazı kadınlar için çok sancılı geçiyor tamam da bazıları bunu fırsat bilerek her durumda bahane olarak öne sürüyor.

taciz, tecavüz, mobbing ve bissürü sosyal konu varken "çikolata krizleri... kadınlık..." geyiği yapmak neblim çok şımarıkça ve çirkince. bazı şeyler öyledir yani, kadınlıkla veya erkeklikle bi alakası yoktur, niye ısrarla kalıba sokmaya çalışıyosunuz?
  • der meister  (08.03.19 21:26:31) 
@der meister
Öncelikle sakin ol ve o klavyeyi yerine bırak.

Bunun bir kalıbı falan yok. Tamamen tıbbi hatta. pre menstrual sendromu googlela ve bi zahmet oku. Tatlı yeme isteği gökten inmiyor.

İnsanları şımarık diye etiketlemeden önce bir regl sancısından miden bulasın, elin ayağın tutmasın, o ağrıları çek sonra bunları yaz yazabilirsen.

Soru zaten kadınlara sorulmuş, senin çikolata zevkin mevzu bahis değil.
  • buzbebek  (08.03.19 21:58:06 ~ 21:59:49) 
Çevremde benim kadar tatlı seven insan hiç görmedim ama "ayy tatlı krizim geldi" yapmadım hiç hayatımda. Yani hormonal falan da olabilir ama anlam da veremiyorum öte yandan.

Kadınlarda olan zorluğun yakın değerde karşılığı erkeklerde de bulunabilir vs ama regl öncesi duygu Durum bozukluğu beni cidden en çok yoran şey. Özellikle gergin bi ortamda çalışıyorsanız, çevrenizde çok da hoşlanmadığınız insanlar varsa önceki yaklaşık bir hafta iki katı geriliyorum, üzülüyorum, sanki bilerek üst üste geliyormuş gibi.

Bakıyorum erkek arkadaşlar daha rahat take it easy tarzında takılıyor. Bizim iki hafta sonra olacak olayı nasıl algılayacağımız belli değil.
  • olutaklidi  (08.03.19 22:42:26) 
sana şunu söyleyim, üzerime köyde üzerime sırıtarak araba sürdüler. öz annem aman duyan olmasın diye beni bastırdı. sonra niye sinir hastası olduğumu sorguluyor.


  • for day to break  (09.03.19 18:37:42) 
@buzbebek, ben pms ağrısına bir şey demiyorum ki, çikolata isteğinin dahi "kadınlık" ile ilişkilendirilmesine kızıyorum. "why women crave chocolate" yazdım, al en başta çıkan şey,

"It is thought women specifically crave chocolate due to its ability to mimic serotonin and release endorphins, which may decrease depression and anxiety. However, serotonin, known as the feel-good hormone, can in addition to the consumption of certain foods also be increased by exercise."

allah aşkına bunun kadınlıkla ne alakası var? erkeklerde çikolata serotonin ve endorfin salgılatmıyor mu? biz çikolata yiyince mutlu olmuyo muyuz? canın çikolata çekmesiyle kadınlığın ne alakası var?

türkiye gibi ülkede yaşayıp kadın olmanın zorluğu sorulduğunda "canımız çikolata çekiyo" demek nasıl bir şuursuzluk, nasıl bir şımarıklık ben anlamıyorum. kaldı ki ben sadece böyle yazdığını görünce tepkimi dile getirmek istedim, evde sinirden klavye kemirmiyorum yani, sadece saçma geldiğini yazmak istedim.

neyse sana kolay gelsin yav. kadın olmanın 3953959 çeşit zorluğu varken, dünyada milyonlarca ve hatta milyarlarca kadın bu yüzden sorun yaşıyorken "cnmız çikolata çekiyo" yazmak çok tuhaf. bu kadınlıkla ilgili bir şey değil, alakası bile yok. pms olmayınca hormon falan ortadan kalkıyo sanıyosun galiba
  • der meister  (09.03.19 19:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.