[]

üniversite bütçeleri

okulun kütüphanesindeki sandalyeleri değiştiriyorlar şu an. açıkcası okuldaki kütüphane sandalyelerinde hiçbir şey yoktu. bazıları kırıktı ama komple hepsini değiştirmek resmen israf. bunu birine peşkeş mi çekmişlerdir? ihaleyi birine mi yanlamışlardır?




 
size bunu düşündürmüşse bilin ki öyledir.
kaldırım taşı eskimeyen, çürümeyen bir malzeme olmasına karşın neden sürekli sökülüp yerine yenisi takılır mesela?

israf üzerinden dönen bir ekonomi bizi bu hale getirdi.
  • angelofdeath  (08.03.19 15:58:21) 
acayip rahatsız ediyor ya. çok gereksiz harcamalar var. bazı sandalyeler kırıktı ama %10'u bile değildi. bu şekilde hepsini değiştirmek tamamen israf. bunun ayrıntısını nereden öğrenebilirim? bu kadarları kim veriyor?


  • hknty  (08.03.19 16:01:46) 
ihalenin birisine yanlanmama ihtimali yok bu dönemde, bari ihtiyaç olan yere gitseydi. paranın adam akıllı ne denetimi var ne de başından tutan. kim tuttuysa onun elinde kalıyor.


  • doxanikee  (08.03.19 16:23:17 ~ 16:23:29) 
ne yapılabilir peki? belki okuldan birileri vardır. okul hacettepe bu arada. dediğin gibi ihtiyaç vardır ihale tanıdığa gider. onu bile anlarım ama mis gibi sandalyeler gitti yenileri geldi.


  • hknty  (08.03.19 16:31:57) 
sandalyeler dmo'dan alinir. fiyatlari zaten bellidir sonradan miktara gore degismez.dmo onlarin ihalesini sene basinda yapmistir zaten. fiyati kendince ihtiyacina uygunsa kurum kredi yolu ile alim yapar.
kucuk bir ihtimal de kurumun kendi atolyelerinde yapilir. ustelik o degisen saglamlari cope gitmez. kurum icinde ihtiyaci olan baska birimlere aktarilir.

  • balik kraker  (08.03.19 17:39:51) 
dmo'dan alınması kesin mi? birçok şey ihale edilmiyor mu? çöpe gideceğini sanmıyorum eskilerin de yenileri gereksiz bence. çünkü eskiler de hiç eski değil.


  • hknty  (08.03.19 19:21:03 ~ 19:21:20) 
dmo'dan alinmasi kesin. 10 sene bizzat universite rektorluk satinalmasinda calistim. butun okul demirbaslarini ve dmo alimlarini bizzat ben yapiyordum.


  • balik kraker  (08.03.19 19:35:07) 
@hknty bazen bütçeleme ile ilgili olarak bu tip tadilat ve degisimlerin yapilmasi mecburen gerekiyor. dedigim gibi eski olanlarin saglamlari da farkli sekilde degerlendiriliyor.


  • balik kraker  (08.03.19 19:36:39) 
gerek yoksa neden bu tarz değişimler gerekiyor?


  • hknty  (08.03.19 20:42:15) 
dedigim gibi butce ile ilgili ozel konu ve mevzuatlar geregi bu tip harcamalar yapiliyor. biraz karmasik yazmasi uzun surer...


  • balik kraker  (08.03.19 20:44:21) 
valla bana sıkıntılı görünüyor hala. sanırım elimizde bütçe var harcayalım düşüncesiyle harcanıyor. o da sıkıntılı. ayrıca demo aracılığı ile alınsa da bunları devlete satan şirketler var. devlet kendi üretmiyor. her türlü bir nemalanma vardır bunlardan. okulda yapılması gerekenler yapılmıyor böyle saçma şeylere para harcanıyor.


  • hknty  (08.03.19 22:06:22 ~ 22:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.