[]

yurtdışından hayvan satın almak ve getirtmek

bunun yasal bir yolu yok mudur arkadaşlar?

papağan kastediyorum.

sonradan gelen ayrıntılı açıklama: şimdi arkadaşlar olay şöyle. amerikada papağan çiftlikleri var. adamlar istediğin papağanı göndeririz diyorlar. cites belgemiz var gümrüklerde sorun yaşamıyoruz diyorlar. uçağa uygun kafesle koyup yemeği suyu vs ile birlikte yolluyorlarmış. şimdi ben bu adamlara tamam desem uçaktan inen kuşu nasıl alırım, alabilir miyim, yoksa sınırdan geri mi döner ne olur anlayamadım. satıcıya özellikle sordum gümrükte sorun çıkar mı diye. belgelerimiz var iznimiz var çıkmaz diyor. fikirleriniz nedir?

 
hayvan derken nasıl bi hayvan? yani getirilmesi yasak bi egzotik hayvan değil de büyükbaş filan ise zaten bunun bi yasal yolu var.

soru anlaşılmadı.
  • elorelia  (08.03.19 14:29:45) 
@elorelia pardon. papağan :)


  • cilgin korsan ces  (08.03.19 14:32:32) 
Kedi kopek icin pasaport çıkartıp aşilarini yaptırıyorsunuz. Geldikten sonra karantina olayları da olabiliyor. Papağan icin de nesli tehlikede değilse ayni yol izlenilir diye düşünüyorum.


  • monkey  (08.03.19 14:46:15) 
twitter.com
Ben de türkiye'de bulunmayan bazı papağan cinsleri için yanıp tutuşuyorum ama bu yolla geleceklerse hiç gelmesinler değil mi. Lütfen iyi araştırın.

  • gozuyle gulmekte butun elalem  (09.03.19 00:42:30) 
@gozuyle gulmekte butun elalem daha neler canım tabii ki kaçak getirmenin yolunu arıyor değilim. Cites yazdım ya oraya. Yasal bi biçimde getirmenin yolunu arıyorum ben.


  • cilgin korsan ces  (14.03.19 10:54:04) 
bi yazar yazmış sözlükte: eksisozluk.com

bence ona danışın yetkili bir abiye benziyor
  • argent dawn  (14.03.19 11:57:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.