[]

iphone6 sarj giris soketi degisme sonrasi

iphone 6 telefonum genellikle kotu sarj soketi kullanmaktan olsa gerek sik sik kablo ucu bozuluyordu. Ben de degistiriyordum. Son seferde telefondaki soket de arizalandiki yeni kablo da ise yaramadi. Ben de tasinma surecinde oldugumdan girdigim ilk telefoncuya degistirmesi icin verdim 45-50 dakika oradaydim arkada degistirdi soketi.

Telefon artik sarj oluyor lakin artik inanilmaz hizli bosaliyor. 3G'yi iptal edip bir aksam yatmadan biraktim sabaha telefon kapaliydi aksam %100 iken. Bu bir hafta once en fazla %100'den %80'e duserdi.

Suphelerimden biri acaba telefoncu bataryayi da degisti mi ? Arama kaydi silinmediginden telefondan bunu yapmamistir diye dusunuyorum. İcim icimi yiyor telefoncuya gidecegim de nasil ispat edebilirim birseyler. Emin oldugunuz isik tutmak istediginiz noktalar olabilir mi ?
Cok tesekkurler

 
Batarya durumunuz iyiyse, orijinal bataryanıza çökme ihtimali çok yüksek.

Başka bir telefoncuya gidip bataryanıza baktırın ya da özel tornividasını bulabilirseniz içine siz açıp bakın, oldukça kolaydır.
  • aynabugusu  (08.03.19 12:47:24) 
ahahha yahu adam neden senin ikinci el bataryani soksun bu kadar neden paranoyak oldun sen? Senin Batarya orjinalde olsa sonucta bir omru var. Batarya fiyatlari cok ucuz bu dedigin seyi yapmasi icin cidden deli olmasi lazim adamin. Hadi diyelim degisti bunu anlamasi cok kolay. Birincisi orjinal olmayan bataryalarda Apple logo olmuyor. Ikincisi buna ayarlardan bakabilirsin. Diger bir olasilik adam charging port degisirken senin bataryana zarar vermis olabilir. Ama o da dusuk ihtimal charging port degistirirken batarya ile isin pek olmuyor. Piller genelde omurlerinin sonlarina dogru bu sekilde davranabiliyorlar. Bana kalirsa seninkinin vadesi yetmis.


  • tezek  (08.03.19 13:37:53) 
@tezek Paranoyaklikla ne alakasi var bunun, ihtimalleri degerlendiriyorum.
Batarya orjinal cihazin ilk batarayasi. Ayarlardan nereden bakabiliyoruz bataryanin bu durumunu ?
Icini acmak icin 1-2 gune ihtiyacim var su an o ihtimal yok, tornavidalara erisimim olmadigindan. Charging port ile ne ilgisi var orayi komple degisiyor filmli bir komponent, atiyor musun yoksa olaydan bihaber misin anlamadim seni de.
  • deneme12345  (08.03.19 14:26:34) 
@aynabugusu batarya durumum oldukca iyiydi. Ilk aldigim cihaz ama gayet iyiydi. Adam bana batarya ne kadar gidiyor diye de sordu tamir yaparken icerden. Benim aklima boyle bir ihtimal gelmediginden 1 gun gidiyor dedim 3g kullanmaya bagli olarak vs. Sonra bu durum basima gelince o soru da suphemi tetikledi acikcasi.


  • deneme12345  (08.03.19 14:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.