[]

Camlara sineklik mi?

Malum yaz geliyor. Cam pencere açma vakti yaklaştı.

Benim ev 5. katta ve dışarıda kuş görünce atlayan bi kedim var. Şu an cama çarptığı için sorun yok ama cam açmaya korkuyorum. Çünkü kendisi daha önce 5. kattan düştü (hiçbir şey olmadı).

Aradan çıkabilir diye pencereyi tepeden bile açmıyorum. Cam açacak olunca da odadan dışarı çıkarıyorum haliyle.

Şimdi camlara sineklik mi yaptırmak lazım bu kedinin dışarı atlamasını engelleyebilmek için? bir de nasıl takılıyor? Dışarı doğru zorlamayla çıkacak bir şeyse işe yaramayabilir.

 
Sineklik hafif kalır kedi için. Çelik teller var, şu an siteyi hatırlamadığım için link kıyamadım. Penncre, çelik tel, pet (kedi de yazabilirsiniz aslında pet yerine) diye Google'dan arayın çıkar


  • Fusha  (08.03.19 11:09:27) 
Hirdavarcilarda sineklik olarak satılan şey plastik, esnek, kolay yırtılabilir ve kolay sökülen bir şey. O yüzden telden yaptirmaniz lazım.
Pimapencilere direkt ölçüleri verirseniz yapar ama tam oturmayabilir. O yüzden pimapenciyi direkt eve çağırıp ölçü aldirtin, garanti olur. Sabit ya da takıp cikarmali şekilde yapabilirler.

  • esse classic  (08.03.19 11:22:06) 
tel sineklik + 1 , ayrıca sinekliğin üst tarafına 1 tane , alt tarafına da bir tane şunlardan yaptırın asla açılmaz sineklik. st3.depositphotos.com
benim ablamlarda var onların kedisi de manyak sinekliğe uçarak geliyor 4 ayak atlıyor ama açılmıyor bu metal şeylerden takılı.

  • kitik  (08.03.19 11:34:18) 
Peki fiyatları nedir aşağı yukarı? Bir tane pencere 50x100 gibi düşünürsek...


  • himmet dayi  (08.03.19 11:40:24) 
klasik dışarı açılır sineklik yaptırırsanız max 50-60. en basitini yaptırın şunun gibi ; n11scdn4.akamaized.net
mahalle arası sineklikçileri tercih etmeye çalışın.
çelik tel olacağı için fiyat artabilir.
fiyat çok artarsa normal tel yaptırıp şöyle çıta yaptırabilirsiniz n11scdn3.akamaized.net

edit : ama çelik tel %100 daha güvenli olur.
  • kitik  (08.03.19 12:22:18 ~ 12:23:12) 
kedi var dediğinizde pimapenciler anlıyor derdimizi
hırsız kilidi dediklerinden ekliyorlar sürgü gibi içeriden kilitli bir sistem
benim 6 kiloluk tombişlerim tırnakları ile o sinekliğin üstünde asılı kalsalar da asla yırtamıyorlar çok sağlam
  • devilone  (08.03.19 15:37:41) 
menteşeli sineklik yaptıracaksanız @kitik'in önerdiği gibi bir mekanizma lazım çünkü kedi kuvvetli sıçrayınca, zorlamayla açılabiliyor.

bir arkadaşımız güvenlik ağı aldı balkonuna.(bkz: https://www.zooplus.com.tr/cat-safety-net-bite-resistant-wire-reinforced-55021). matkap ile montaj yapmanız lazım. 1 yıl oldu kullanıyor. sorun yaşamadı.

kedinin sağlığını düşününce tel en iyisi
  • master of ceremonies  (08.03.19 21:12:59) 
bizim kedi de 2 kez balkondan ve camdan düştü ikisi de tırkaklarını kestiğimiz dönemde oldu. ondan beri kesmiyoruz şimdi terasta çatıda her yerde kuş kovalıyor geziyor hava alıyor camdan apartmana ordan eve giriyor sıkılınca. tırnakları varsa bir kez de düşmüşsse zaten temkinli oluyor tutunması gerekli diye düşünüyorum.


  • apathetic  (14.03.19 00:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.