[]

kahvaltıda çayı bırakıp süt içmek (alternatif içecekler)

ne kadar sağlıklıdır? sonuçta çay dediğimiz %99'u su olan bir sıvı ve vücutta ağırlık yada hiç bir yan etki yapmıyor ama diğer sıvıların bu kadar sık tüketilmesinin sakıncalı olduğunu düşünüyorum.

2-3 gündür sabahları kahvaltıda 3 kupa bardaktan fazla ballı süt içiyorum peynir reçel zeytin vb yanında ama tuvaletle biraz içli dışlı oldum fazla kalsiyumdan mıdır nedir?

bunun yerine başka ne tüketilebilir yada tüketeniniz var mı? portakal suyu meyve suyu falan diyecekler hiç demesin çünkü çok bütçemi aşar o. tamamen organik meyvesuları inanılmaz pahalı. (bilmeyenler için litresinin 15 liralarda olduğunu belirteyim aylık 450 lira yapıyor.)

 
Su ic. Portakal suyu da dahil hepsi sagliksiz


  • kafanguzelolmus  (08.03.19 11:20:49) 
Sütün insan tüketimine uygun olmadığına dair her geçen gün sağlam kanıtlar gelmekte. Ben de zaten çok uzun yıllardır süt bir yudum bile içmedim. Kahvaltıda ise bir bardak seylan çayı içiyorum. Demleme değil, metal kendi kabında demlemek için bir aparatı var. İkeada filan mevcut


  • beholderrulez  (08.03.19 11:32:04 ~ 11:32:48) 
sut insan sagligi icin cok yararli degil.
(hayvan sutunu kastediyorum anne sutu degil tabi)
sonucta hayvan yavrusu icin vucutlarinin urettigi bir sivi, bunu hayvan yavrusu icin yapiyor biz yavrusu icmeden sagip kendimiz tuketiyoruz.
  • rentts  (08.03.19 11:48:57) 
Her sabah 3 kupadan fazla ballı süt? Tabii ki sağlıklı değil. Bence hemen bırak bu işi.
Hem sindirimi zor, hem de yediğin kahvaltıyı da dahil edersek, sadece 1 öğünde 1000 kalori gömüyorsun. Çok fazla.

Ayrıca çayın en büyük yan etkisi, besinlerden aldığın demirin emilimini engellemesi. Süt ürünleri de aynı şekilde, demirin emilimini engelliyor. O yüzden süt ve süt ürünlerini öğünlerin yanında da değil de ara öğün olarak tercih edebilirsin, gibi bir parantez de açayım.

Kahvaltıda bir şey içmek zorunda mısın? Ben bir şey içmiyorum, eksikliğini de hissetmiyorum.
  • peggy  (08.03.19 12:23:53) 
maaşallah demeye geldim


  • tiny penny  (08.03.19 12:49:17) 
ekstra bilgi: kalsiyum bunlarda da var : i.pinimg.com


  • neynep  (08.03.19 12:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.