[]

trafik kazası sonrası yapılacaklar

dün kavşakta arabama yandan biri vurdu, hızlarımız düşüktü baya. görünürde ufak çizikler var gibi ama benim sol ön kapı açılmıyor, tekere yakın kısmı bi yere dokunuyor gibi.

sonrasında tutanak tuttuk, ehliyet, ruhsat, sigorta poliçe fotokopilerimizi aldık birbirimizin.

bundan sonra prosedür nasıl oluyor? ben fotoğraflarını falan da çektim ama bunları kime göstereceğiz?

herhangi bir servise gidip arabamı yaptıracağım. daha sonra suçlu kimse onun kaskosundan mı karşılanıyor?

bir de serviste hasarın çok fazla şişirilmesini istemem. bunun için anadolu yakasında önerebileceğiniz seat marka araç için servis var mı?

 
Kasko şirketini ara, onlar yönlendirirler. Web sitelerinde de yazar anlaşmalı yerler. Yetkili servis tutarı şişirir.


  • insomnia  (08.03.19 08:38:38) 
Servis sisiriyor olayi yalan servis ucreti ne ise onu söylüyor sigortacinin eksperide onayliyor kimse keriz değil

Yetkili servisi arayın durumu anlatin sigortanin anlasmasi varsa götürün servise

Edit: yetkili servisle ozel servis aradinda fiyat farki olur ama zaten sigorta en düşük meblali yere yaptirmak ister
  • basond  (08.03.19 08:38:55 ~ 08:40:01) 
Tutanakların tamamında ıslak imza olmasına dikkat edin. Kasko firmanızın anlaşmalı olduğu servise götürüp, onarım uzun sürecekse, kaskodan araç talep edin. Bu kadar. Geçmiş olsun


  • oligomer  (08.03.19 08:52:56) 
kaza tutunağı ile birlikte yetkili servise gidiyorsun, kazayı ve problemlerini anlatıyorsun, kaza tutanağı ile birlikte aracını teslim ediyorsun, sana mail yada telefon no verecekler fotoğraflarını da oraya gönderiyorsun o kadar.

servis experi çağırıyor diyorki böyle böyle, exper onayını verdikten sonra seni arıyorlar diyorlar böyle böyle, exper şurasına boya burasına çekme için onay verdi kabul ediyormusun diye soruyorlar. ok dersen bütün işleri yapıp sana araçın işi bitti gelin alın diyorlar.
  • selam  (08.03.19 08:53:15) 
Servis orjinal parça kullanır, işçilik alır, 1 ya da 2 yıl garanti verir örneğin 2000 fatıra çıkarır kaskodan alır,

Özel servis orjinal parça kullanır 1300 e toplamda işi bitirir,

Özel servis yan sanayi parça kullanır, 800 e çıkarır işi.

Sigorta anlaşması olduğu sürece senin hangisini tercih edeceğine karışmaz.

Yukardaki fiyatlandırma örnektir.

Mahalle arasına yetkili servis parası ödüyorsan kerizsindir,

Servis şişiriyor olayı galericillerin yüksek tutarlı hasarları aslında hasar çok küçüktü ama servis bedeli yüksek gösterip önceki sahibiyle kırışmışlar ondan böyle olmuş yalanıdır.
  • insomnia  (08.03.19 08:53:58) 
peki kazada kimin suçlu olduğunun önemi var mı? sallıyorum bana çarpan suçlu ise benim kasko şirketim, karşı tarafın sigortasından mı alıyor parayı? bana girip çıkan bişey oluyor mu?


  • contavolta  (08.03.19 08:55:58) 
tabi ki önemi var.. sen hatalıysan kaskondan yapılacak ve diğer dönem kasko yapacağız zaman hasarsızlık indirimi alamayacaksın, eğer o hatalı çıkarsa kaskosundan yapılacak kaskosu yoksa sigortasından yapılacak. geçmiş olsun.


  • xdenizx  (08.03.19 09:02:58) 
servis en ufak parçayı bile değiştirir fiyatı da dolgundur. özel servis kurtarılabilecek parçaları kurtarmaya bakar. sonuç olarak şöyle düşünün orjinal parçanın üzerine boya atılınca araba orjinal parçalı ama boyalı oluyor, orjinal parça yine orjinal parça ile değişince parça değişmiş oluyor.


  • kraldan cok kralci  (08.03.19 09:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.