[]

Marka Tescil Hk.

Selamlar herkese, daha onceden marka tescili yapan var mi? Illa tescil isi yapan ofislerler mi calismak lazim? Yoksa kendim de online olarak yaparsan sorunsuz tescil edebilir miyim? Veya kendim yaptigim takdirde itiraz gelirse savunam yapmasi kolay midir? Bu konudaki tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler simdiden




 
hayır, kendin rahatlıkla yapabilirsin. türkpatent web sitesinden sorunsuz halledersin.

yaparken hata yaparsan ileride bedelini büyük ödersin, markan çeşitli işleri kapsamıyor olabilir ve başkaları senin yaptığın hataları değerlendirerek markanı çatır çatır tescilleyip kullanabilir.

itiraz gelirse kendini savunman çok kolay değil, ama marka tescil başvurunu kendin yapıp itiraz durumunda ayrıca yardım alabilirsin.
  • babilbaligi  (08.03.19 09:38:05) 
tchuck nickli arkadaş kendi markası için tescil işlemlerini kendisi yapmıştı. illa ofisle çalışmanıza gerek yok. savunma gerektiren bir durum olursa, baktınız yapamıyorsunuz o zaman bi danışmanla görüşürsünüz.


  • elorelia  (08.03.19 09:41:37) 
1) ofisle çalışmak şart değil; ancak kendiniz yapacaksanız süreci iyi bir şekilde anlamanızda fayda var. özellikle de yapmak istediğiniz işi iyi seçip, hangi sınıfta alacağınıza dikkat edin. her şeye dikkat ettiğiniz takdirde kendiniz tescil ettirebilirsiniz. bir de belirlediğiniz tebligat adresine dikkat edin. türkpatent'ten gelen tebligatların zamanında alınıp, cevap verilmesi çok önemli.
2) itiraz konusunu da aslında kendiniz yapabilirsiniz, özellikle de dilekçe yazma nosyonuna sahipseniz. itirazların çoğunluğu 6/1 dediğimiz "önceki tarihli bir markaya benzerlik" sebebiyle geliyor. markaların neden benzer olmadığını güzel bir şekilde açıklarsanız başarılı olabilirsiniz. ancak bu konuda danışmanlık almanızı öneririm; zira marka vekilleri türkpatent'in bu tarz itirazlarda nelere dikkat ettiğini çok daha iyi biliyorlar.

  • starborn  (08.03.19 10:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.