[]

ingilizce look

kelime öğreneyorum da bu kelimeyi nasıl öğreneyim? kafam karıştı. bir bakmak anlamı var bir de görünmek. bu tamam. ama bir de look at ve look for var. bunlar biraz farklı anlamlarda. bunlar ayrı phrasal verbler mi yoksa aynı fiilii bunlarsız kullanamıyor muyuz listen to gibi?

bunların öğrenmenin kolay yolu var mı? bu tarz kelimeler yüzünden vocabulary çalışmak zor oluyor. :/


 
tek tek ezberlemek zor, örnek gördükçe aklınızda kalacak. yanyana koyarsanız hepsini bir sürü phrasel vs çıkar. öyle gözünüz korkmasın. cümle gördükçe anlamına bakın derim.

aklıma gelen en yaygın kullanımları:

look - bak
look out! - dikkat et (bişey geliyor ona bak)
look at me - bana bak
look at that - şuna bak
look me in the eyes - gözümün içine bak
I am looking for apples - elmaları arıyorum
I am looking for a job - iş arıyorum
can you look after my dog for 5 min? köpeğime 5 dk bakar mısın? (ilgilenmek)
  • sttc  (07.03.19 23:15:28) 
cevirmenlik ogrenmiyorsunuz. ingilizce ogreniyorsunuz. ingilizcede ogrendiginiz her bir kelimeyi zirt pirt turkce'ye cevirmeyin. o kelimeyi kendi dogasinda, ingilizce anlamaya bakin.

vocabulary de ingilizce-ingilizce tavsiye ediyorum. ogrenmenin kolay yolu bu.
  • Leonardo~Da~Vinci  (07.03.19 23:18:08) 
Look at the tabela.

Fatih terimden aklina gelsin
  • acemi  (07.03.19 23:31:32) 
Vocabulary kendi basina calisilmaz. Zaman kaybi. Kitap okuyarak, film izleyerek vs ogreneceksin.


  • hot potato  (07.03.19 23:58:04 ~ 23:58:16) 
@hot bunu sürekli söylüyorlar ama bence saçmalık. tabii ki bunları yapıyorum da bu şekilde kelime öğrenmeden ilerlenilmiyor. uzun süre sadece onu denedim olmuyor. sözlükten kelimeye bakmadan, ezberlemeden öğrenilmiyor. ikisi birlikte olmalı bence.


  • black mamba  (09.03.19 22:34:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.