[]

Sigara yasagi ne kadar hakli, ne kadar uyuluyor, ne kadar uyulmali?

Selam gencler,
soru ve durum malum..
Bence ulkedeki en ve tek guzel yasal sigara yasagi, Reis'in en dogru işi..
ve lakin neredeyse hicbir mekanda bu yasaga uyulmuyor, tipki şu anda Avcilar da oturdugum siradan bir börekcide oldugu gibi..
Soru ise şu:
bu yasak sizce hakli mi haksiz mi?
hem tiryakiler hem mekanlar acisindan soruyorum bunu..
kac mekanda soyledim bunu, tabi ilk cevap " abi napalim, baska turlu dukkana gelen yok, yandaki mekan iciriyo biz icirmezsek musteri kaybi vs.."
tiryakilerin ise zaten hic umurunda degil maasallah, şu ana kadar kimseden "ya icersem yandaki rahatsiz olur mu" gibi bir dusunce gormedim, ne gezerr..
ne diyorsunuz, mekanlarda icicilerde kendine gore hakli mi?
sahsi fikrim mekanlar icirmemeli insanlarda daha duyarli olmali...
ben senin bok cukuru gibi agzindan cikan pis dumana maruz kalmak zorunda miyim? ya da sen uc kurus fazla kazanican diye dukkaninda dumanalti olmak zorunda miyim?
ha begenmiyorsan o dukkana gitme diuenlerde olacaktir ama bazen spontane durumlarda ortaya cikiyor, mekan gayet normal dururken birisi şak diye cakiyor cakmagini, hemen onune kulluk niyetine cay bardagi servisi hazir..
denetleme falan zaten hak getire..
sozde ihbar hatti ve aplikasyonu falan yapmislar ama dose not work!!!
ayrica ben orda pislige maruz kaldiktan 1 hafta sonra ceza yese ne yemese ne!!
sizin fikriniz nedir?
let the discussion begin!!!

 
sigara içen adam kendisine bile saygısızlık yaptığının farkında ve bunu bir şekilde bastırıyor, bunu içmeyen kişi için de yapıyor doğal olarak.

işletmeler de kendince haklı. yasak tam manasıyla uygulanmayınca yasağa uyanın zararına oluyor.
  • orijinal nick bulamadim  (07.03.19 16:04:11) 
sigara içen insanın bencillik puanını ölçmek oldukça kolaydır. aynı şey araba sahibi olan insanda da mümkündür. otobüs duraklarında, insan kuyruklarında, çocukları aynı odadayken, hatta kucağındayken vb yer/durumlarda sigara içen insanın bencillik derecesi anında ortaya çıkar. (en çok bunlara anlam veremiyorum, nasıl bir cahil çomarlıktır bu? çocuğunun yanında sigara içmek nedir pis herifler?)
insanların kaldırım üstüne atılmış masalarda, 20 santim uzağından arabalar insanlar haldır haldır geçerken çay kahve yemek vb keyifler yapması, tamamen sigara içtiği için dışarıda oturma merakı yüzündendir. kış günü de olsa dışarı oturur, sigara içmeyenleri de kendiyle birlikte oturtur. insanların sigara içmesi problem değildir, bencilliği problemdir. insanlar arkadaşlarını, dostlarını, sevgililerini seçerken dış görünüşe-kıyafete baktığı kadar bencillik-empati oranına da baksa herkes kendine bir çeki düzen verirdi.
biz de sokağa temiz hava almaya çıktığımızda temiz hava alabilirdik. şimdi dört duvar arası daha temiz.

yani yasak güzel de müşteri bencil olunca iş yeri sahibi de ona göre düzenlemesini yapıyor. bahçeyi naylonla kapatıyor falan. sıfır oksijenle duman solu dur sonra mekanda.
  • hasmetizm 2046  (07.03.19 17:15:38) 
discussion değil biraz linç olmuş, ben de bir sigara tiryakisi olarak fikrimi belirtmek istedim.
bu iş yasakla olmaz, bilinç ve kültür geliştirmekle olur. cehaletin, seviyesizliğin, hırsızlığın prim yaptığı yerde sigarayı nasıl azaltmayı planlayabilirsin ki?

sizin rahatsız olduğunuz kısmı insanların düşüncesiz, eğitimsiz ve saygısız olması. o durakta sigara içen adamın tek saygısızlığı durakta sigara içmesi değil biliyorsunuz. (bu örnek denk geldiği için yazdım, çoğaltılabilir.)

insana yatırım yapılmadığı, değer verilmediği sürece böyle boş konuşuruz.
  • gkhncnzdgn  (07.03.19 19:26:06) 
Bu is yasakla cok guzel olur da hukumetimiz esnafo cok sevdigi icin yaptirim uygulamiyor.

Normalde en basta nargile cafeler dukkani acmaya korkmustu, tepede 10cm tahta var diye(ustu kapali diye dusunuyor) icirmeyip kovalamisti bizi.

Ki bu dedigim mafyatik yer.
Noldu sonra saldilar esnafi, onlar da iciriyor tabi.

Esnafa serbestlik tanirsan oroyin bile.icirir. adam tabi cebini dusunecek
  • acemi  (07.03.19 19:32:07) 
Sigara içilen ve içilmeyen bölüm uygulaması devam etmeli bence. Sigara içmeyen kişi kapalı yerde oturmayı ne kadar hak ediyorsa, içen kişi de hak ediyor. Durak vs gibi yerlerde sigara içilmesi beni de deli ediyor ve ben bir tiryakiyim. Etrafıma çok dikkat ederim durak vs gibi yerlerde o an nikotinsizlikten gebersem de yakmam, yolda giderken kaldırım boşsa içerim kimseye dumanımı teneffüs ettirmeye hakkım yok, karşıdan çocuk veya çocuklu bir aile geliyorsa sigaramı mümkün olduğunca gözükmeyecek şekilde tutarım.


  • 16f628a  (07.03.19 21:31:07) 
starbuckstan çıkmıcaksın benim gibi. para kazandırma oralara.
bir halta yaradığı yok ama yeşil dedektörle de şikayet edip duruyorum.

bu arada bu içen içmeyen mevzusu ilerde çok fena patlıcak ben söyliyim. bunlar daha iyi günlerimiz.

metrodan iniyosun bismillah yürüyen merdivenden yukarı çıkıyorsun, herifçioğlu güneş ışığını gördüğü anda çat diye sigara yakıyor arkasında bin kişi var. boğazına yapışacaktım yanımdakiler zor tuttu.
  • windows95  (07.03.19 21:42:02 ~ 21:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.