[]

bu aralar en cok neye karsi duyarli/merhametlisiniz?

mesela hayvanlara yapilan muamele, cocuklara karsi yapilan istismarlar geliyor aklima. sizlere neye karsi duyarli ya da merhametli oldugunuzu dusunuyorsunuz, ozellikle son zamanlarda?

duyarlilik ve merhamet arasinda fark var mi bir de?


 
çocuklara kötü muamaleye.

mesela çöpe atılan bebek haberi okudum bugün, kendi çocuğumun geçen seneki doğumu vs geldi aklıma üzüldüm.
  • cedex  (07.03.19 15:24:08) 
Anlamadigim bir sey var neden "bu aralar" olmak zorunda? Tersini dusunelim. Bir cocuk istismara ugruyor ve bu aralar cocuklara karsi duyarsizim mi diyecegiz?

Bu aralar degil her zaman cocuk, kadin, insan, hayvan, doga konularinda duyarliyim. Duyarli olmada mantik vardir merhamette acima. Acimadiginiz kisiye de duyarli olmaniz gerekir.
  • Traveler  (07.03.19 15:25:00) 
yaşlılara. yalnız yaşlı birisini görünce ağlamak istiyorum, ya da vakit geçirsinler diye yanına torun verilmiş yaşlı görünce de çok duygulanıyorum. bir ara daha çoktu da azaldı.


  • füt  (07.03.19 15:33:47) 
@traveler, haklisin. bu aralar diye sorma sebebim aslinda guncel olan bir sey var oldugunda mi duyarliligimiz artiyor? yani tam olarak senin sorguladigin sey. van depremi oldugunda artan isteklerimiz sonraki donemde olmuyor mesela. ve cocuklara karsi yapilan istismar haberleri arttiginda mi dusunuyoruz aslinda bu konuyu sadece, yoksa hep gundemimizde olan bir sey mi? senin icin hayatinda hep var olan bir seymis mesela, bu guzel bir sey.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (07.03.19 15:42:47) 
Hayvanlara ama sadece bu aralar olan bir şey değil. Genel olarak en merhametli olduğum şey galiba hayvanlar.


  • ms brownstone  (07.03.19 15:50:54) 
hasta olan insanlara. biri hastayım dediğinde, tanımadığım biri dahi olsa, dıştan söyleyemesem de içten geçmiş olsun diyorum. hatta buradan duyuruda soru sorduklarında, cevap veremesem de allah sağlık versin diyorum içimden. eskiden sallamazdım, yaşlanınca insan değişiyor.

merhamet, acı çektiğini veya zorda kaldığını düşündüğün/gördüğün bir canlı için içinden geçen yardım etme isteği. duyarlılık, kendinden başka bir canlının haklarına olan saygının bir göstergesi gibi geliyor. mesela arabayla giderken yağmur yağıyor, kaldırımda duran için su sıçratmamak için yavaşlamak duyarlılık, yağmurda kalmasına gönlünün razı gelemeyip arabaya almak merhamet.
  • panamera  (07.03.19 17:16:12) 
bu aralar yazma sebebin popüler empati sahibi olman. güven alışkanlığın da popüler olanlara karşıdır kesin. çok yaygın bu. ınsanlar algısı kadar empatik. merhamet ve duyarlılık kelimelerinin içi boş ve sınırlı hallerde geçerli.


  • hasmetizm 2046  (07.03.19 18:20:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.