[]

evlenmekle ilgili okuduğum bir şey (gelinin ailesi ve arkadaşlarının saçı)

gelinin ailesinin ve arkadaşlarının saçlarını damat tarafı yaptırıyormuş? yani damat ödüyormuş. doğru mu bu ya? hiç böyle bir ortama girmediğimden bilmiyorum. tamam belki herkes için geçerli değildir ama geleneklerde böyle bir şey var mı?




 
Gelin ve birkaç yakın akraba/arkadaş...

Önceden konuşulup sınır konulabiliyor, 2 kişinin masrafı gibisinden.
  • livaneli kadir  (07.03.19 00:20:28) 
Gelenekler tum olasi masraflari erkek kismina yuklemekte


  • nax  (07.03.19 00:20:55) 
o tarz şeyler hep sonradan türetildi diye biliyorum. ben de uzağım bu konulara ama eş-dosttan duyduklarım kadarıyla biliyorum. şehir-bölge/eğitim düzeyi/gelir seviyesi gibi nedenlerden dolayı değişkenlik gösterebilir. örneğin kardeşlerimin düğününde böyle istekler olmadı.


  • jepa  (07.03.19 00:22:16) 
Doğru. Bu gerçeği 6 yaşındayken falan dayımın düğününde öğrenip dumur olmuştum. Düğünde zaten her şey damada gömülüyor.


  • wish i could find a way to disappear  (07.03.19 00:26:25) 
Ben Haziran'da evleniyorum bizde böyle istekler olmadı. İkimizin de ortaya koymuş olduğu bi miktar var masrafları buradan karşılıyoruz


  • mirty  (07.03.19 00:37:22) 
Damat tarafının düpedüze öpüldüğü noktalardan biridir. Evet var böyle bir gelenek. Abartmadan yapılır.


  • kablelvuku  (07.03.19 08:40:51) 
o eşiniz olacak insana bağlı.

benim eşim evlendiğimizde kendi makyajını bile arkadaşına yaptırdı masraf çok olmasın diye, kaldı ki başka kişilerinkini ödetmek istesin.

keza çok yakın arkadaşının düğünü için de kuaföre gittiklerinde kendi parasını kendisi ödemişti, "ben asalak mıyım ki ödeteyim" diyerek.

karakter meselesi biraz da yani.
  • akatreil  (07.03.19 09:08:08 ~ 09:08:38) 
eger bir şirretle evlenirsen butun akrabalarini "gelin basi" yaptirdigi kuafore cagirir, kol gibi fatura odersin.

bizzat gozlemledigim bir sey.
ben degil ama, bir arkadas.
ben bekarim :)
  • tabudeviren  (07.03.19 09:22:23) 
Ben evlenirken arkadaşlarım farklı bir kuaföre gittiler, dolayısıyla kendileri ödediler. Annem, iki kardeşim ve ben de ayrı bir kuaföre gittik. Eşim beni almaya geldiğinde hepsini ödedi, hiç lafının bile geçtiğini hatırlamıyorum, kuaför tanıdık olduğu için abartmadı da zaten ücreti. Akraba - arkadaşları toplayıp kuaföre, hepsini damada ödetmek çirkin hakikaten ama mesele çekirdek aile çerçevesinde kaldığında da lafının edilmesi saçma olur.


  • gmzo  (07.03.19 10:21:14) 
evliliğin damada yüklediği masraflardan sadece bir tanesi.
gelinin kuaför masrafını damat ödeyeceği için, onunla birlikte aynı kuaföre eş zamanlı giden diğer kadınlar da masrafı damada kitliyorlar. bildiğin görgüsüzlük.

  • dafuq  (07.03.19 11:11:37) 
evet var ama sınır koyabilirsin. Ama ne yaparsan yap o gün kuaförde öpeceği için seni en az 1000 tl'yi gözden çıkart.


  • IcedFlames  (07.03.19 11:21:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.