[]

Kan değerleri ama hangileri ?

yarın özel bir hasteneye gidip kan değerlerime baktırmak istiyorum.
Bir süredir kendimi dinlenmiş hişsedemiyorum, bunun için b12 ve D vitamini değerlerime baktıracağım.
Daha önce ALT yüksek çıkmıştı, onun kontrol ettireceğim.

Ayda yılda bir gidiyorum zaten. Gitmişken şunlara da bakılsa iyi olur, genel bir kontrolden geçmiş olursun. diyeceğiniz şeyler varsa onlara da baktırayım?

 
Tiroid hormonuna da baktır derim bu durumda.


  • camdan bakinca gordugun adam  (07.03.19 00:14:42) 
b12 ve d vitamini


  • aslindasorunumpsikolojik  (07.03.19 11:23:50) 
Tam tıbbi ismini bilemiyorum ama demir depoları, ferritin gibi kan değerlerinize baktırmak da iyi olur.


  • inawen  (07.03.19 11:59:13) 
folik asit'e baktır.


  • kitik  (07.03.19 16:46:43) 
"TSH + fT3 + fT4 + antikorlar + pth + kalsiyum
Ayrıca kesinlikle tiroit ve lenf bezleri ultrasonu çektirin senede bir."

böyle bir tarama metodu falan yok lenf bezi ultrasonu ne biraderim? hangi lenf bezi? insan vucudunda bin tane lenf bezi var. duyuruda medikal konular hakkında yazanların hiçbirine güvenmeyin, hiçbirinin bir şey bildiği yok. "kaynımda şu şu çıktı" diye uydur kaydır insanların aklını karıştırıyorlar.
  • doxanikee  (07.03.19 16:52:36 ~ 16:53:14) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim cok dogru bir sey demis ve kendisine yuzde yuz katiliyorum. Arkadas zaten muayene olmustur ama yine de yazmak istedim. Tiroid ca cok yaygin bir kanser cesiti. Üstelik 10 kisiden sadece biri farkina variyor. O da genellikle tesadufen. Avrupa ulkelerinin bazilarinda kiz-erkek farketmeksizin asi takvimi gibi cocuklarin rutin kontrolune boyun ultrasonu eklenmis. Kansere donusen nodul genellikle bebeklikten itibaren varolanlarmis. Tiroid fonksiyonlariniz cok normalken kanser olabilirsiniz. Sansliysaniz saga sola sicramaz ama tedavi olarak o tiroidin ve komsu lenflerin alinmasi sart. Bizzat kendim de yasadim.


  • nick konusunda kararsizim  (07.03.19 23:28:26 ~ 23:29:54) 
sevgili kankitom senin kadar bilgili olmasam da ben de az buçuk bir şeyler biliyorum tıp konusunda :) neyse ben de biliyorum kansersin dostum hemen git 3-5 tane tomografi falan çektir demeyi de doktor değilsen hele de hasta görmeden böyle saçma sapan şeyler yazıp insanları korkutmanın anlamı yok. üstteki dostum tabii ki doktora görün, dertlerini anlat ama şikayeti olmayan hastaya da bunları yazmanın anlamı yok.

hastaneye ilk kere giden hasta, 3 kere giden kendini profesör sanmasın bir de abi :)
  • doxanikee  (08.03.19 16:17:47) 
@doxanikee sizin mantiginiza gore kadinlarin her sene smear testi yaptırmaması lazım. E bu kadin dogum uzmanlari hastalari hicbir belirti olmadan bosuna mi korkutuyor diyorsunuz? Siz doktorsaniz tiroid fonksiyonlarinin rutin cekap testi oldugunu ve doktarlar acisindan boyun ultrasonu ile degerlendirilmesinin anlamli olacagini bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Cerrahpasa universitesindeki hocalardan bunlari ogreniyoruz demek yanlis biliyor onlar.


  • nick konusunda kararsizim  (08.03.19 21:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.