[]

13-15 yaş arası uygun kitap

öğrencilerimle okuyup üzerine fikir yürütebileceğimiz o yaş arasına uygun neler olabilir? ipek ongun vs değil, üstüne kafa yorulacak bir şeyler söylenebilecek kitaplar.
ben susuz yazı düşündüm.başka fikri olan? cinsiyetleri kız.



 
Momo
Şeker portakalı
Sefiller
Fareler ve insanlar

Ben o donemde bunlari okumustum.
  • Amaranta ursula  (06.03.19 23:45:20) 
Sanırım kız imam hatip lisesi okul. Kırmızı pazartesi diyeceğim ama bilmem ki...


  • iddaaci  (06.03.19 23:50:58) 
imam hatip değil ama görece muhafazakar bi okul, öğrencilerim iyidir ama sorun yok o konuda


  • siyah gece  (06.03.19 23:53:59) 
ölü ozanlar derneği


  • ganbatte  (06.03.19 23:54:48) 
Bu çocuklar Harry Potter'ı okumadan izlemiş nesildir büyük ihtimalle. Harry Potter okuyun beraber, hem mitoloji göndermelerine bakarsınız hem arkadaşlık doğruluk bıdı bıdı altmetinlerini okursunuz hem de çocukların ilgisini çeker.


  • kobuzchu kiz  (07.03.19 00:07:07) 
mormorik


  • goodz  (07.03.19 00:11:13) 
Anne Frank'in günlüğü? Yazar da öğrencilerinizle aynı yaşta. Ayrıca bize okulda hiç İkinci Dünya Savaşı okutulmadığı için ben çok kırgınım eğitim sistemine, bu vesileyle öğrenmiş olurlar.

O yaşlarda beni en çok etkileyen romanlardan birisi Çalıkuşu olmuştur. Hem Türk tarihi, hem de kadının toplumdaki yeri üzerine konuşabilirsiniz. Kadın demişken, Woolf'tan Kendine Ait Bir Oda'da o yaştaki kızlar için etkileyici olabilir.

Bülbülü Öldürmek de hoş bir tercih olabilir. Siyahilerin maruz kaldığı ayrımcılık ve adalet kavramı üzerine konuşulabilir. Belki bazı öğrencileriniz hukuk okumaya karar verir :)
  • wish i could find a way to disappear  (07.03.19 00:25:10) 
charles dickens-büyük umutlar
robinson crusoe

  • tantunizade murat efendi  (07.03.19 01:04:07) 
dünyanın merkezine seyahat,
80 günde devri alem

ve jules verne'nin diğer kitapları....
  • babilbaligi  (07.03.19 14:07:24) 
Yüzüklerin efendisi


  • Elduinnnn  (17.03.19 10:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.