[]

lens/rahat edememe

lens aldım, ilk defa kullanıyorum. sol gözümde hiçbir rahatsızlık hissetmezken hatta lensin varlığını unuturken sağ gözümde lensi taktığım andan itibaren sürekli batma hissi oluyor. takıp solüsyonla yıkadım, bir daha taktım, değişen hiçbir şey olmadı. satın aldığım yerdeki kişi "alışma süresince olur" dedi ama o zaman sol gözümde de rahatsızlık hissetmem gerekmez mi? sorun ne olabilir? bu gidişle hiç kullanmadan bir kenara bırakmak zorunda kalacağım lensleri.




 
ters takmış olmayasın?


  • fortisvita  (27.03.10 22:08:14) 
@fortisvita; ters olup olmadığını nasıl anlayabilirim? lensi ışığa tuttuğumda üzerindeki 123 rakamları okunuyordu. bir de sözde diğer tarafını da çevirip taktım, ama yanlışlıkla çevirdiğimi sanıp çevirmemiş olabilirim tabii. nasıl anlaşılır ki?


  • think martini  (27.03.10 22:18:45) 
1.lensi ters takmış olabilirsin. ters taksan bile net görebilirsin. ama gözüne oturmaz.
2.eğer sağ ve sol gözün derecesi aynıysa lensleri değiştirmeyi dene.
3.lensi bi kont. et toz olmayabilir ama küçük bi çizik olabilir.
len kullanma konusunda da sana küçük bi tavsiye ;
- eğer gözde kalan lenslerden aldıysan haftada en az 3 kere gece çıkar. bnm gibi 1 ay çıkarmazsan kornea kızarır. kanar.
-temiz kullanabilirsen gözlükten çok rahat.
-eğer retinanda problem yoksa ki umarım yoktur. yaşın 25 i geçince göz derecesi oturur. lazer tedavisini düşünebilirsin.(ama doktorlar gözlük takıyo bnde çok kıllanıyorum)
-klima gözü kurutur. yani lensle klimali ortamda fazla durma.
-gözlüğünü , lens kutunu ve solüsyonunu devamlı yanında taşı !!!(bu çok önemli)
bunlar benim edindiğim tecrübeler , geçmiş olsun.
  • kumarvekadin  (27.03.10 22:56:25) 
lensi parmağının ucuna koyunca lensin uçları içe doğru deilde dışa doğru bükükse terstir. onun dışında lensi nereden aldığını bilmiyorum ama böyle lens dünyası, lens merkezi gibi yerler çok özensiz verebililyor lensleri. her insanın korneasının belli bir açısı vardır. lenslerde buna uygun verilmelidir. belki yanlış açılı bir lens vermiş olabilirler sana.


  • eter  (27.03.10 23:06:26) 
çap veya eğrilik değerleri de tutmuyor olabilir.
lensin tersini düzünü @eter söylemiş zaten.
toz, kir falan olabilir belki.
alışma süresinden dolayı da olabilir, mesela ben ilk denediğim zamanlar sol gözde aşırı yanma oluyordu ama sağda sorun olmuyordu. alışıyorum yavaş yavaş.
  • sanal uyku  (28.03.10 00:11:31) 
2 lensi yanyana koy. şekilleri aynı değilse terstir. aynıysa bi lens satan yere gidin temizlettirin ve çizik olup olmadığına baktırın..


  • ykyt  (28.03.10 10:20:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.