[]

Bu olay faize girer mi?

Şimdi arkadaşınız için bankadan 20bin TL kredi çekiyorsunuz 12 ay vade ile. Arkadaşınız her ay taksitleri ödeyecek. Ama aynı zamanda sizin de paranız var zaten. Bu parayla krediyi erken kapatsanız ve arkadaşınız aynı tutarı size ödese...?


Not : 1)amaç parayı arada banka olduğu için ödeme aksatma gibi bir durumu olmamasi.
2) erken ödeme ve vade sonu ödeme arasındaki fark size kalmış olacak ama bu parayı istemiyorsunuz, bunu da arkadaşınıza anlatamazsınız...

 
soruyu tam anlamadım ama arkadasım için 20bin lira kredi çekmem. konu kilit


  • dafuq  (06.03.19 20:39:36) 
senin yapmaya calistigin hafif tefecilige giriyor. ya cocuga elden parayi ver faizsiz 12 ayda odesin. ya da hic karisma, bankadan arkadasin icin krediyi cek eleman her ay faiziyle odemesini yapsin.


  • cooperr  (06.03.19 20:41:11) 
Evet, girer. Fazladan aldığınız parayı gizli bi şekilde vermeye çalışın, olmazsa da Lösev vb. yerlere bağışlayın onun adına.


  • dayl  (06.03.19 21:06:50) 
cocuga parayı vermek onu rehavete kaptırır ve borcu öteler. banka burda zorlama aracı gibi bir rol üstleniyor.


  • gameofannen  (06.03.19 21:42:13) 
Arkadaşınla bu konuyu konuş. Ancak iki tarafında mağdur olmaması, senin vermiş olduğun paranında erimemesi için döviz kurunu baz alın. Örneğin euro kuru 6,10 diyelim toplamda ne ediyor 3278 euro. Bu tutarı 12 ye bölün, her ay size euro olarak ödesin. Ne şiş yansın ne kebap.


  • deepest  (06.03.19 21:48:39) 
wow wow wow haram.

Bence kimse için kredi çekme +1
Çektiysen bırak o ödesin normal ödeyeceği gibi, senin geri ödediğini bilirse rehavete kapılabilir "sen zaten ödedin ben bir ay geç vereyim" muhabbetleri olabilir ve sonsuza kadar sürebilir. Aman diyim.

Sen önce geri ödeyince daha az faizle mi ödüyorsun hiç kredi çekmedim bilmiyorum. Eğer öyleyse tabii bankanın aldığından daha fazla para almış olacaksın (eğer arkadaşın sana ay ay öderse). Ama bu kar gibi gelmesin sana, yarın öbür gün tl'nin değerine bir şey olur "ah o para bende olsaydı şunu yapardım" dersin.

Üstteki arkadaşın dediği gibi dövizle de anlaşmayın, yarın euro 6'dan 9'a çıksa (olamaz diyebilir misin?) sen de o da kötü duruma düşersiniz.

Bankadan tl çekecekseniz o bankaya geri tl ödesin.
  • nhk ni youkosu  (06.03.19 22:25:27 ~ 22:26:14) 
/dövizle anlaşabilsek zaten kredi çekmesine izin vermem parayı direkk veririm.

// evet krediyi erken ödedin mi faizin çok büyük bir kısmından yırtıyorsun.
  • gameofannen  (06.03.19 22:50:27) 
bence faiz olur.

o faiz sizi rahatsız ediyorsa faiz tutarı kadar arkadaşınıza bir hediye alırsınız veya taksit sonunda durumu anlatıp o faiz tutarını arkadaşınıza geri verirsiniz (hiç ummadığı yerden eline para geçince mutlu olacaktır) veya o tutarı bir yere bağışlayabilirsiniz.

bana göre en tutarlısı 2. seçenek. o paraya ihtiyacı olabilir, ihtiyacı yoksa istediği bir şey satın alabilir veya o bağışı kendisi yapabilir
  • yemrem  (06.03.19 22:51:58) 
tabi burda vade 12 ay değil. 36 ya da 48 olacak


  • gameofannen  (06.03.19 22:58:54) 
faiz. hiç şüphe yok.


  • xvyz  (06.03.19 23:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.