[]

nobel edebiyat ödülü yanlış anlaşılması

selamlar,

ben bu konuyu merak ediyorum.

niçin insanlar nobel edebiyat ödülü aldığında bir yazar yalnızca o kitabı "yılın en iyi kitabı" şeklinde bir ödül verilmiş gibi bahsediyor bu olaydan?

camus ne bileyim yabancı'yı yazıyor falan sonra o sene nobel alıyor tamam ancak bunlar yalnızca kitap üzerinden verilmiyor ya.

kim dedi abi bu insanlara bu ödül oscarlar gibi diye?

 
valla bana kimse dememişti ama ben de öyle olduğunu düşünüyordum. hatta hangi kitapla almış acaba falan diye düşünüyordum bazı yazarlarda.

bence bilmiyorsanız düşünülebilecek bir şey yani.
  • kljgslsdkjsd  (06.03.19 19:40:06) 
dogru soyluyorsun.
bence insanlar haber kaynaklari tarafindan pompalanan yanlis bilginin kurbani. haber verenler, hatali iliskilendirme yapiyorlar. insanlarin onune koyuyorlar. insanlar bakiyor, okuyor. dogru mu degil mi teyit etmiyorlar. kim ugrasacak? bu da bilincaltlarina isliyor ve orada uzun yillar kaliyor. bir sey biliyorlar ama bildiklerinin dogru olup olmadigini bilmeden bazen savunmaya kalkiyorlar, o bilgiyi tartismada kendi dusuncelerini desteklemek icin de kullaniyorlar.

boyle seylere dikkat etmek lazim. yalan haber(burada oldugu gibi yanlis iliskilendirme de yalan haber turudur) cok tehlikeli. kafaniza yerlesir, cikmaz, dogru zannedersiniz ama oyle degildir. bu durumu kendimde farkettikten sonra haberleri teyit etmeden o seyi dogru kabul etmiyorum.
  • Leonardo~Da~Vinci  (06.03.19 19:51:50 ~ 19:54:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.