[]

just another ev sahibi/depozito sorusu

selamlar,

ben kiracıyım, ev sahibi ile yaşadığım bir sorun üzerinden tecrübe ve varsayım olmayan görüşlerinizi duymak isterim.

- 15/5/17 tarihinde imzaladığım 1 senelik kira sözleşmem vardı. 15/5/18'de 1 sene uzattık ama sadece sözlü olarak, yeni bişi imzalamadık.
- bu mayısta bitecek sözleşmemi ev sahibi ile karşılıklı konuşarak feshetmeye karar verdim. kendisine 15 gün öncesinden telefondan haber ettim kabul etti. bu 15 gün sürecinde evi başkasına kiraladı, biz çıktık diğer kiracı girecek cumartesi günü.
- şimdiye dek en ufak sıkıntı yaşamadık ev sahibiyle, her türlü kolaylığı sağladı. ben de kiramı bir gün geciktirmedim, aidatlarımın tamamını ödedim.
- 2000 TL depozitom ev sahibinde. sözleşmede yazıyor. yarısını elden, yarısını da depozito açıklaması ile bankadan gönderdim ilk eve girerken.
- sözleşmede yazdığı üzere çıkarken boya badana yaptırdım tüm daireye, 800 tuttu. demirbaşlarda sorun yok, sadece klozet kapağını kırdım. onu düş depozitodan dedim.
- kiranın son günü anahtarı site güvenliğine bırakmamı istedi, kendisi şehir dışındaydı. boya bitince bıraktım çıktım.
- ertesi gün ev sahibi boyayı beğenmedim dedi, işte orada ibnelik çanları çalmaya başladı. tekrar boyatacam dedi, depozitodan düşerim dedi. ufak tefek saçma sapan şeyler (çivi izi, yerinden çıkmış priz, kapıda çatlak vs) öne sürmeye başladı. yeni girecek kiracı da (kendisinin sorumlu tutulmaması için) her türlü şeyi bildiriyor ev sahibine. "boyanın şurası şöyle, tavanın şurası böyle" diye mesaj atmış ev sahibine.
- bugün de "şimdilik 1000 TL'lik kesilecek şey var" dedi. "yeni kiracı cumartesi eve girecek, ondan depozito alcam, 1000'i de artık pzt veya salı gönderirim" dedi.
- bu arada ev tapusu ve kira sözleşmesi hanımının üzerine. ama her şeyi adamla konuşuyoruz haliyle. kirayı yatırdığım hesap da kadının hesabı.
- kira ödemelerimin tamamını "kira ödemesi" seçeneği ve "falanca ayın kira ödemesi" açıklaması ile gönderdim. vergisini veriyor diye tahmin ediyorum, çünkü bildiğim kadarıyla kira diye eft yapınca o direkt maliyeye bilgi olarak gidiyor.

şimdi ben ne yapayım? 1000 TL'ye şükür mü edeyim? gerçi "şimdilik" dediği için bikaç şey daha takıp daha da kesmeye çalışabilir haftaya dek.
ya da direkt mahkemeye mi vereyim 2000'in tamamını almak için?
faydası olacaksa; istanbul'da gerçekleşiyor olay.

 
@John Bloor
boyattığım adam da armut.com'dan bulduğum bir boyacı. olayın ertesi günü rica ettim, gitti alçılık ufak tefek şeyleri kapattı, üzerinden boyayla tekrar geçti.
boya kalitesi göreceli olabilir, ben bitmiş halini gördüm gayet temizdi. ev sahibi en ince detayına girip, üstüne bi de yeni eve girecek olanların boyayı beğenmediğini söyleyip tekrar masraf yapacağını söylüyor. ama dediğim gibi, rastgele ya da kalitesiz şekilde boyanmış değil, bizzat gidip kontrol ettim boyacının işi bitince. benim taahhütüm boyalı şekilde teslim etmekti, beğendirmek zorunda değilim sanırım.
  • ender89  (06.03.19 13:08:26 ~ 13:13:23) 
Daha fazla para harcarsın mahkeme vs. Sonuçlanana kadar para da değerini kaybeder. Ben olsam 1000 alırsam neyse onu kurtardım derim ama o 1000 i de vermezse o zaman sdn vergni veriyormuydun diye peşine düşerim.


  • ihanet kac kisilik  (06.03.19 13:38:27) 
bence eve gidip eve taşınanlara durumu anlatın. bu adama depozito da vermeyin, bana sorarsanız bu evde de durmayın deyin. apartmanın da muhtelif yerlerine "... numaralı dairenin sahibi haksız yere depozito parama çökmüştür. Haram olsun" yazısı asın. bence çözülür :)


  • prodeq  (07.03.19 11:05:51 ~ 11:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.