[]

Dt oyun süreci

oyun süreci nasıl oluyor. DT kurumu mu yönetmenlere sipariş veriyor? ekip nasıl toplanıyor ayrıca DT bünyesinde bir yönetmen-oyuncu ne kadar kazanıyor.




 
sadece Ankara DT için konuşabilirim. Oyun Ankara Müdürlüğüne gelir eğer beğenilirse dramaturji bölümüne gider. Eğer bir mantık hatası ya da içerikle ilgili bi sorun varsa önce uyarılır. yok sorun yoksa direk dramaturjiden geçer.
oyun yönetmene sipariş edilmez. yönetmen ayrıdır yazar ayrıdır. haa ikisini bi arada yapanlar da vardır.
DT de oyuna hazırlık aşamasında oyuncu seçmeleri yapılır. bunlar ya ilan edilir ya da daha önce DT oyunlarında oynamış figüranlar/mezun sanatçılar aranır. Oyuna atanan sahne amiri teknik ekipten sorumludur. yönetmen ve yönetmen yardımcıları/asistanları oyunun sanatsal atraksiyonlarıyla ilgilenir. sahne amiri kadrolu dt çalışanı olmak zorundadır çünkü imza yetkisi vardır. bunun dışında oyunculardan tut yönetmenlere kadar misafir sanatçı/ yönetmen olabilir.kadro şartı yoktur(pek görülmez bu durum. genellikle kadrolular yönetmenlik yapar) ama her elini kolunu sallayan da ağalar ben geldim oyun yöneteceğim diyemez tabii. Tiyatro bölümü mezunu olma şartı aranır. sadece figüransanız tiyatro mezunu olmayabilirsiniz. Ama tiyatroyla ilgilendiğinize dair bişeyler olmalıdır elinizde. özel tiyatro tecrübeleri vs. (ama bu tiyatroların da geçerliliği olmalı. ast gibi örneğin)
oyunun seçmeleri yapılır oyuncular seçilir ve oyun, müdürlüğün verdiği süreçte çıkmak zorundadır. bu 1,5 ay da olur 4 ay da olur. oyunun uzunluğu, oyuncu sayısı vb durumlar buna etki eder.
yönetmenler genellikle kadrolu dt sanatçısıdır. sadece turnelerden ayrı bir harcırah alırlar. bunun dışında maaşlarını alırlar (diye biliyorum emin değilim)
oyuncular ise kadrolu ise maaşlarını alırlar, turnelerden ayrı para alırlar. eğer mezun sanatçıysa çalıştığı gün başına alır. sigortası çalıştığı gün yatar. figuran da aynı. ama figüran daha az para alır. oyun çıkana kadar mezun sanatçılar her gün çalışırsa eh işte sayılabilecek bir rakam kazanırlar. ama oyun çıktıktan sonra eğer çalışması haftada ikigüne inerse sadece harçlıklarını çıkarabilirler. az yani.
  • coolcatisi  (27.03.10 22:13:04 ~ 23:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.