[]

muzlar

son dönemde nerden alırsam alayım tatları baya kötü.

yerli yabancı fark etmiyor muzların tadı yok.

size de öyle denk geliyor mu?

 
Evet. Yerli olmayanlari zaten yiyemem ama yerli olanlar da degisik, tatsiz.


  • malwethiel  (06.03.19 11:45:33) 
İthal muzlar hep bi yeşil yeşil. Alıyorum bekliyorum sararmıyor. Yerliler yoksa almamaya çalışıyorum artık


  • helena  (06.03.19 11:47:15) 
@helena esasında muzların doğal hali yeşildir. sarartma işin endüstriyel makyajı.
tatları konusuna gelince evet çoğu saman gibi.

  • lazpalle  (06.03.19 11:49:34) 
2-3 haftadır almıyorum, aynısını düşünüyorum.


  • datnet  (06.03.19 11:55:00) 
@lazpalle
Evet evet biliyorum. Ama eskiden yerliler aşırı tatlı diye genelde yeşilimsi muz alırdım. Son birkaç yıldır karton yiyormuş gibi hissediyorum o nedenle öyle dedim.

  • helena  (06.03.19 11:57:09) 
ben hiçbir meyveden orijinalinin tadını alamıyorum. Özellikle ayva mesela.


  • ssiradanbirigibi  (06.03.19 12:01:26) 
Tahminim pahalanması sebebiyle ithalin de ucuzu getirtiliyor o da dandik oluyor. Ben de farkettim, yerli aldım ve ithal'e göre çok daha iyiydi ama yerli için tam bir yorum yapamam.

Bu arada bu durum farkedeceğiniz üzere sadece muz veya meyve ile sınırlı değil, neredeyse her tip ürün geçerli, fiyatları alınabilir seviyede tutmak için gıda endüstirisi her türlü şeyi yapıyor, kötülük diyemeyeceğim çünkü ekonomik koşullar buna zorluyor.
  • atom karincanin torunu  (06.03.19 12:05:03) 
domateste de aynı şey geçerli.
bu tanzim vs olayları çıkmadan önce tatları görece daha iyiydi.
yani yine eski domates tadı (20 sene önceki) yok tabi ama en azından yiyince "aa tamam bu bi domates" diyordum. şimdi yiyorum bi bakıyorum içi su dolu plastik bildiğin.
  • rentts  (06.03.19 12:07:11) 
Evet ayni patates gibi tadi var hepsinin.


  • stavro  (06.03.19 12:14:40) 
bana da öyle geliyor.
eskiden muzlar daha camsı, kaygan bir yapıdaydı. ısırdığınızda ıslak ve kaygan bir yüzey oluşuyordu. şimdi ise daha çok kumlu bir yüzey oluşuyor. sanki muz partikülleri birleştirilip muz yapılmış gibi. ne eski tadı var, ne eski kokusu.

eski tip muza nadiren denk geliyorum.
  • tabudeviren  (06.03.19 13:03:03 ~ 13:03:25) 
migros taki yerli muz iyi bu aralar.


  • rurouni  (06.03.19 15:07:11) 
Bir süredir böyle. Lezzetli meyve nadiren buluyorum. Çiftçi bir aileden geldiğim için sebebini de çok iyi biliyorum. 2000'lerden bu yana Türkiye'de tarım çok değişti. Verim ve kazanç uğruna lezzetten feragat edildi. Aynısı tarla bitkileri için de geçerli. Şuan 10 sene önceye göre çok daha fazla gübre ve ilaç kullanıyoruz. Buna rağmen eskiye göre kazanç azaldı. Verim daha yüksek olmasına rağmen çevreye verilen zararı düşününce aslında herkes zararda. Keşke zararlı gübre ve ilaçlar tamamen yasaklansa ve doğal gübrelere, doğal bitki koruma yöntemlerine(yararlı böcekler,canlılar) dönülse.


  • the coon  (06.03.19 16:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.