[]

Ahşap oyma hobisi olanlar bakabilir mi

Ahşap oymak için bir bıçak almıştım www.google.com

Bu bıçak nasıl neyle bilenir?


 
sözlüğe bakınız vereceğine düzgün link ver şekline şemaline malzemesine bakalım da adam gibi cevap verelim.

google görsellerde 1000 tane bıçak tipi çıkıyor, hangisi nerden bileyim ki ben şimdi?

kaşık bıçak , kanca bıçak gibi link verirsin vereceğim malzemeler farazi kalır, olmaz.
  • killerbee  (06.03.19 10:56:40 ~ 11:00:40) 
@killerbee google linki verdiğimi düşünüyordum :/(git: www.google.com


  • anyelios  (06.03.19 11:30:53) 
img.staticbg.com

bu şekilde değişik kalınlıklarda bileme taşları alarak suyla ya da gazyağı ile bileyebilirsin.(yukarıda verdiğim foto bıçak bilemek için taşların eni dar ve haliyle kullanışsız.) alamamam dersen 400-600-800-1000-1200-1600-1800 grid su zımparası alarak çok düz bir zemine kusursuz bir şekilde yapıştırarak da olur suyla. plate gibi çok düz zemin varsa daha güzel olur, mermer falan da olur düz yüzeyli.

ben avuç taşlamaya flap disk takarak bilerim bu tür şeyleri, eğer çok kaliteli ve uçuk fiyatlı değilse bıçakları da öyle bilerim. tabi ince flap disk bulmak çok zor olabiliyor.

japon bileme taşlarına bakma 2-3 bin dolar verirsin bi taş setine.

profesyonel olarak kaliteli bıçakları bizim türkler yüksek devirli taşlama makinasına sert keçe sonrasında da polisaj keçesi takarak biliyorlar. tabi işi bilenler kaliteli bıçaklarda öyle yapıyor, diğerleri bıçak bileme makinasına sokup çıkartıyor, bazıları da taşa sürüp rezil ediyor.

bu arada bu tür oyma bıçakları, ıskarpela ve planya bıçaklarının sadece tek tarafı bilenir.

eğer güzel bir ıskarpela seti alırım dersen dediğim gibi zımparayla çok dikkatli bilemen lazım, kaliteli olanlarının çelikleri çok güzel ve çok uzun ömürlü oluyor.

planya bıçağındada en önemli şey bilemek.

zaten ne alırsan al kör olarak gelecek. bu işin zor yanlarından birisi de bilemek.
  • killerbee  (06.03.19 11:39:39 ~ 11:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.