[]

Medyada ne çalışmalı?

Tez konumu sevmiyorum, değiştirmek istiyorum. Fakat iki yıldır mecburiyetten alakasız işlerde çalıştığım için alanla neredeyse hiç bağım kalmadı. Halbuki okulu dereceyle bitirdim, üstüne bir de yüksek lisansa başladım. Hatta dersleri bile 3.44 ortalamayla erken bitirdim. Ama teze gelince tıkanıp kaldım. Başlayamadım bile.

Alanla ilgisi olmayan insanın bile okurken zevk alacağı, klişe olmayan bir şeyler çalışmak istiyorum. Aslında medya ve psikolojiyi harmanlamak isterdim ama "sosyal medya psikolojisi" gibi temel konular çoktan çalışıldı. Derine inecek bir fikrim de yok ne yazık ki.. Veya bugünden geçmişe değil de, medyanın geleceğine bakan bir tez çıkarabilmeyi çok isterim.

Sizlerin merak ettiği, ilginizi çeken veya bana tavsiye edebileceğiniz konular var mıdır medya-gazetecilik-iletişim alanında? Söylediklerimle alakalı olmasa da kabulümdür.

 
medya arkeolojisi

bununla ilgili geçtiğimiz günlerde bir kitap aldım ancak henüz okuma fırsatı bulamadım. www.milliyet.com.tr
  • bazenuyur  (05.03.19 23:09:50 ~ 23:09:57) 
iletişim sosyolojisi alanı çok faydalı ve ilgi çekici bence. foucault, habermas falan yararlanalım bunlardan.


  • tabirimekruh  (05.03.19 23:25:10) 
Siyasal iletisim benim en keyifle takip ettigim konuydu belki sende calismak isteyebilirsin.

Siyasi partilerin calismalari , sloganlari , reklamlari vs.

Hele ki gunumuzde herkesin siyasetle icli disli oldugunu dusunursek , farkli kesimler tarafindan da takip edilebilir diye dusundum
  • sarkgarb  (05.03.19 23:35:19) 
yeni medya. iki üç twitch yayıncı, youtuber kafala yardır.


  • Efoody  (05.03.19 23:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.