[]

Lütfen bana zorla verilen seçim görevine itiraz ile ilgili yol gösterin.

öğretmenlik yapıyorum. küçük bir ilçede çalışıyorum. bugün bana seçim görevi verildiğini öğrendim.

seçim görevleri kamu görevlilerine veriliyor biliyorsunuz.

ancak seçim görevi çıkan tüm görevliler öğretmen ve 2'si hariç 50'ye yakını erkek.

çalıştığım ilçede görevli öğretmenlerin yüzde 70'i kadın. ama 2 kadın görevli dışında kadın görevli yok. ya erkek yetmedi ya da kendileri ısrarla görev istedi.

ilçede tarım müdürlüğü, kaymakamlık, küçük bir devlet hastahanesi, orman müdürlüğü gibi başka devlet kurumları da var. ama tüm seçim görevlileri öğretmenlerden seçilmiş.

bu nasıl bir yetkidir ki seçim görevlilerini belirleyen kişi kura yöntemi yönetmelikte yazmasına rağmen kafasına göre hareket edebiliyor?

ayrıca gözümle gördüm ki "görev istiyorum." diyen bir kadın öğretmen vardı ve ona dahi görev vermemişler. ama tayini çıkan erkek öğretmenlere bile görev vermişler.

"kanun var. resen veriliyor, almak zorundasın." diyorlar ama anayasada da "angarya yasaktır." diye madde var. nedense yasalar hep bize ters düştüğünde uygulanıyor.

ben seçim kelimesinden bile tiksinen biriyim. görev falan istemiyorum. yapılan itiraz da büyük ihtimalle geçersiz sayılacak.

yalnız gerekirse 2 gün içinde idari mahkemeye gitmeyi düşünüyorum. hayatımda daha önce dava falan açmışlığım yok.

idari mahkeme 2 gün içinde tedbir falan koyabilir mi? ilçe seçim kuruluna itiraz ettiğimde itirazıma red gelirse il seçim kuruluna gidebilir miyim?

doktor raporu kurtarıyor ama benim hayatta tanıdığım tek bir doktor yok. diğer doktorlara da gidip "seçimde görev istemiyorum. rapor yazar mısınız?" diyemem.

gerçekten çok zoruma gitti şu olay. lütfen az-çok ne biliyorsanız beni aydınlatın.

teşekkür ederim. sevgi ve saygılar.

 
Memursun sen. Angarya yasak da bu angarya degil kardesim birileri yapmak zorunda. Bak isteyene verilir, istemeyene verilmez bu konuda haklisin ama ay ben yapmasam olmaz mi diye bir sey yok olmaz, memurluk boyle bir sey. Ben de memurluk yaptim, bana dis gorev yazdilar en olmadik zamanda gittim Ankara kadrosuna bagli calisan adam Diyarbakir'da catismalara operasyonlara girdim. Karakolda calisan adama izin gununde grup gorevi yaziliyor o da gidip yapiyor, 657 yan gelip yatma yeri degil, bu lafima kizacaksin ama OGRETMENSIN en nihayetinde. Saat basi ucret alsan kusra bakma da aldigin maasin yarisini kazanirsin. Git yap olmezsin. Hadi gecmis olsun.

edit: Ha itiraz hakkin elbette saklidir, gidip itiraz edebilirsin, hatta rapor da alabilirsin o gun icin. Ama sonrasinda buna istinaden basina gelecek olan tayin ve atamalarda geri donus alirsin, malesef devlet boyle calisiyor. Baska turlu kimseyi calistiramiyorsun obur turlu.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.03.19 20:34:06 ~ 20:35:14) 
hocam nihayetinde seferberlik yok, biz de vatan kurtarmıyoruz.

kura dahi çekilmemiş. kadınlar da devletin öğretmeni değil mi? biz yan gelip yatmayalım da onlar yatsın mı? yan gelip yatmamak sadece öğretmenlere mi? orman müdürlüğündeki yan gelip yatabiliyor mu?
  • ya ben lan neyse  (05.03.19 20:35:52 ~ 20:36:33) 
Mutlaka görev almak isteyen vardır. Bi haber salın bence. Görev almak isteyen olursa seçim kuruluna gider o tarihte ilçede olamayacağınızı falan söylerseniz isteyen arkadaşa verirler sanırım.


  • shotcrete  (05.03.19 20:41:16) 
Secim gunu git circir oldum diye rapor al olsun bitsin. Bunu comez memurlar yapar, ustalar o liste daha gelmeden isi baglar.


  • acemi  (05.03.19 21:35:19) 
Bende başkan olarak atandım, istersem ilçe seçim kuruluna itiraz edebileceğim söylendi. Uğraşamam diyip tebliğ kağıdını aldım. Hiç istemedim resen görevlendirildim. İtiraz oluyor dendi bana.


  • Fritz-X  (05.03.19 22:55:13) 
Bir önceki seçimde şu aşamaları yaptık
1- ilçe seçim kuruluna gittik. konuştuk. istememe durumumuzu reddettiler. sonra inat ettim. dilekçe hazırladım. memur almadı. ısrar ettim. müdüre yönlendirdi ama o da almadı. yasal hakkım ben dilekçeyi vereceğim diyerek zorla da olsa verdim dilekçeyi ve teslim aldıklarına dair dilekçe fotokopisini elden aldım. kurum müdürü son kararın ilgili hakim de olduğu bilgisini verdi.
2- ilçe seçim kurulundan sorumlu hakime gittik. saatlerce bekledik. dilekçeyi ve istememem sebeplerimizi belirttik. hakim red edilmiştir yazarak dilekçemizi teslim etti.
3- sonradan ne oldu bilmiyorum, görev alındı. WTF

bu süreçte düzgün bir çalışana denk gelirseniz iptal ettirebilirsiniz çünkü bu görevi almak isteyen bir çok memur var. yani zor duruma düşmüyorlar. bizim süreçte karşımıza tam Akepe prototipi memurlar vardı. bizim red yediğimiz süreçte türbanlı 6 bacımız gözümüzün önünde iptal isteklerine onay aldılar. onların hepsinin çocuklarını seçim günü için bakacak kimseleri yoktu. biz yalan söylemedik ama yalan söylenecekse bu geçerli bir sebep sanırım.
  • s man chen  (06.03.19 08:57:49) 
hocam en kolayı o görev almak istediğini söyleyen arkadaşı bulup değişmek isteyip istemediğini sorun.


  • babilbaligi  (06.03.19 09:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.