[]

Bisiklet sürmek spor mudur?

Hani diyorlar ya "spor yap abi, kendini iyi hissedersin".. Benim de spor salonuna gidecek motivasyonum yok ama bisiklet sürebilirim her gün çünkü sevdiğim bir eylem. yıllardır sürmüyorum gerçi de..

Body building, koşu vs yerine bisiklet de güzel bir egzersiz olur ve amacına ulaştırır mı insanı?


 
kardiyo için gayet ideal, ama üst bölge çok çalışmadığı için omuzlarında vs. gelişim görmen zor olur. ancak çok sağlıklı olacağını söylemek de mümkün.

daha dengeli bir program yapabilirsin. bisiklet, koşu, kendi vucud ağırlık ile egzersiz. evde açma germe hareketleri.
  • bazenuyur  (05.03.19 15:05:23) 
Amaç kendini iyi hissetmekse, vücut geliştirme değilse kesinlikle amaca ulaştırır.


  • dayl  (05.03.19 15:11:00) 
tabii ki


  • kronik  (05.03.19 15:12:41) 
ne amaçla yaptığınıza bağlı. eğer sadece kendinizi iyi hissetmek için yapacaksanız ve imkanınız varsa elbette işe yarar. hem egzersiz olur hem kafanız rahatlar, hem de sevdiğiniz bişey olduğu için dolaylı olarak kendinizi gerçekten iyi hissedersiniz.

ama vücut geliştireyim diyorsanız tek başına bisikletle bir yere varamazsınız.
  • taurina  (05.03.19 15:41:26) 
Hic yoktan iyidir, cardio olur.


  • chitosan  (05.03.19 15:50:53) 
Bisiklet dunyadaki en manyak spordur. Usenme olayini bitirdigi icin(bi yere gidince geri donmek zorunda kaliyorsun) vucudunda yag kalmayana kadar surersin.

Tek seferde 1300 kalori harcatmisligi var bana.
  • acemi  (05.03.19 16:04:20) 
Spordur. Hem de at gibi spordur. Rakamlara takılma, kaloriler, kom’lar, avg’ler vb hepsini geç. Pedala bastığın an spordur.


  • Tears of Devil  (05.03.19 17:12:03) 
Bol bol kalori yakarsin, bol bol bilek ve got kasi yaparsin. Erkek halimle en benim diyen kizlardan guzel gotum var cunku yillardir bisiklet suruyorum.


  • bos gezenin bos ustasi  (05.03.19 17:45:07) 
Bisiklet spor filan değildir kardeş. Arkadaşım 2 yıldır bisiklet sürüyor kız gibi kolları ve omuzları var. Ortamlarda bilmem kaç km sürdüm diye hava yapıyor ama tüy gibi vücudu var hahahah. O yüzden bisiklete karşıyım. Sürmeyin sürdürmeyin. Başka spor mu kalmadı zaten.


  • adwokat  (05.03.19 19:03:28) 
Kısa cevap; evet spordur. Sürmek eyleminden ne anladığınıza bağlı biraz da. İki pedal atıp metrelerce süzülüp sonra tekrar iki pedal ata ata bir yerlere varabilirsiniz. Diğer yandan daha disiplinli şekilde pedalı bırakmadan (sürekli güç uygulayarak), belirli bir parkurda süre tutarak, nabız izleyerek de gidebilirsiniz. Tabii ki ikinci seçenek daha iyi ancak birinci seçenek bile hiçbir şey yapmadan oturmaktan iyidir. Fiziksel olarak olmasa bile mental açıdan sizi rahatlacağı için her türlü sürün derim naçizane.


  • orient blue  (05.03.19 22:35:41) 
bisiklet sürmek güzel bir spordur.

@dick adwokat kardeş. bisiklet sürmek body building midir diye mi sorulmuş soruyu adworkatından alıyorsun? not: 15 yıldır fitness yapıyorum ama kızdım yani gevşekliğe.
  • goodz  (05.03.19 22:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.