[]

Temel Linux kaynak tavsiyesi - (Türkçe tercihim)

Arkadaşlar Linux un Ubuntu/Debian kısmında temel linux komut yapısını, terminalde işleri halletmemi sağlayacak şekilde kitap tavsiyesine ihtiyacım var. İşte apache- php- mysql düzenlemeleri web server kurulumları vs. konularında birşeyler yaptırtacak şekilde.. değerli kaynak tavsiyelerine ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.




 
kitap yerine kendin exel listesi oluştur ya da deftere not al interneete bir sürü site var hepsinin parçasını birleştirirsen daha sağlam öğrenebilirsin
wiki.uhem.itu.edu.tr

maker.pro

www.dummies.com

önerim sistem dili ingilizce olsun. hatalar türkçe yazmasın çünkü yabancı sitelerde de aratabilirsin.

apache web server ı baaşka arkadaşa bırakıyorum daha iyi bilen. bu konu da da aynı mantıkta gidebilir. ve hatta her konuda :)
  • hitsumo  (05.03.19 10:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.