[]

su içmek

şimdi çok susadık mesela, 2 litre suyu tek seferde içtik. bu su mideye geldi ve midedeki sıvıyla karıştı. su kalın bağırsağa kadar gidecek. peki bu midedeki sıvıya ne oluyor? suyu alınca mide sıvısı suyla homojen karışıp seyrelir mi? bu karışım mı bağırsaklara akar? bu durumda midenin sudan arınması için tamamen boşalması gerekmez mi?

peki bu 2 litre suyu içtikten hemen sonra yemek yeyince, yiyecekteki protein hangi sıvıyla parçalanıyor? 2 litre suyla karışık mide sıvısı, sindirimde ne kadar etkili oluyor?


 
tam olarak dediğiniz sebeplerden ötürü yemeklerden 30dk öncesine ve yemeklerden 2 saat sonrasına kadar su içmeyi bazı doktorlar önermiyor. mide sıvısı vücudun en asidik yeri, dolayısıyla yiyecekleri de en etkin parçalayan yer. su içmenin asiditeyi bozduğu ve hazmı zorlaştırdığını söylüyorlar. yine aynı doktorlar su içme işinin tek seferde 2 litre içmek yerine gün boyu ufak ufak içmek olarak yapılmasını savunuyor.


  • taurina  (05.03.19 13:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.