[]

İş Dönüşü Uyku Sendromu?

Selamlar, işin içinden çıkamıyorum ve danışmak istedim. Özellikle hafta içi iş dönüşü ve yemekten sonra her akşam sanki günlerce uyumamışcasına uykum geliyor uyuyorum ve uyumama rağmen sabah işe geç kalıyorum.

Yapmak istediğim, vakit ayırmak istediğim çok şey var fakat uykumun gelmesinden dolayı hiçbir şey yapamıyorum ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum, günlerim bu şekilde geçmeye başladı ve değişmiyor. İş çkışı plan yapıyorum mesela eve gidince bu akşam şunları yapayım diye ama inanın yok olmuyor çıkamıyorum bu durumdan. Dışarda vakit geçirsem bile eve geldiğimde hemen uyumak istiyorum.

Beni bu durumdan çıkaracak önerileriniz var mı? Ben başaramıyorum. Yine uykum geldi.

Not: genelde ofiste çalışıyorum. Fiziksel anlamda yorulacağım bir iş yapmıyorum.

 
Benzer durumları ben de yaşıyordum. Bi ara ağzımın içi komple yara olunca doktora gittim. Multivitamin al dedi. Vitamine başladıktan sonra hem yaralar maralar geçti hem de o anormal yorgunluk geçti. Vitamin aldığım günle almadığım gün arasındaki farkı çok bariz fark edebiliyorum.


  • don baba donelim  (04.03.19 23:34:57) 
Ben her gun isten gelince iki saat uyurum, iki saat sonra kalkinca cok dinc hissediyorum. Tekrar uyandigimda iki saat calisirim, okuma yaparim, dizi/film izlerim. Sonra 6 saat daha tekrar uyurum.


  • Traveler  (04.03.19 23:38:15) 
Bir düşünür kişi bazı günler uyuyakalip da o gün niyetlendigi işi yarım bırakmamak için iple kendini kol altlarından tavana bağlarmış. Hiç olmadı öyle yapın.

Şeker ya da tansiyon iniş çıkışları ile ilgili bir şey olmadığından emin değilseniz ona bir baktirabilirsiniz.
  • dafaisss  (05.03.19 01:55:18) 
kan değerlerine baktırmalısın. özellikle b12 ve demir


  • prasinos  (05.03.19 02:38:46) 
is cikisi direk eve degil spor salonuna git. spor salonuna gitmeden 2 saat once de yemek yiyemiyorsan bile atistir. sadece 30dk yuruyus/kosu yapsan bile enerjin yerine gelir.


  • rm  (05.03.19 06:57:48) 
@traveler yani kac kac arasi uyuyup uyaniyorsun? Duyuruyu ben yazmisim gibi geldi, kafayi yicem resmen her gun deli gibi uyuyorum. Bir de soyle bir sikinti var bazen gelip yatiyorum sonra iki uc saat sonra kalkiyorum ve tum uykum gidiyor. O zaman da cok korkunc oluyor. Zombi gibi oluyorum ertesi gun.


  • kassiopeia  (05.03.19 07:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.