[]

Gelecek secim neden bu kadar önemli?

Koskoca Cumhurbaskani neden oy pesinde kosuyor?
Bu secim simdiki yönetimi ne sekilde etkiliyor?



 
önemsiz seçim mi olur abi? sadece istanbul'u kaybedince bile biterler.


  • diffarentiationation  (04.03.19 14:38:50) 
yerel yönetimler ihaleler, kurslar, sosyal yardımlar, propaganda vb aracılığıyla büyük bir parayı kontrol ediyorlar. her parti bu parayı yönetmek istiyor. istanbul, ankara, izmir, bursa, adana gibi kentlerin belediye bütçeleri çok ciddi para. buralardan dönen imar kazançları, pozitif dışsallıklar gibi etkenler de eklenince partilerin çok işine geliyor.

türkiye'de yerel seçimlerde adaydan ziyade hükümete yakın olma gibi bir duruş da var halkın önemli kesiminde. bu nedenle merkezi seçimler için de bir mesaj niteliği taşıyor.

sadece istanbul belediyesinin şirketleri, memleketin geri kalanına dudak ısırtacak büyüklükte.
  • rosencruz  (04.03.19 14:39:21 ~ 14:40:01) 
işin içinde büyük şehirlerin belediyeleri var. rte bile ibb başkanlığı'dan gelmiş bir isim. mevki olarak önemli yerler.
diğer yandan ne seçimi olursa olsun farketmez iktidar için alınan oy oranı önceki seçime göre düşerse anında erken seçim dillendirilmeye başlar.

  • lazpalle  (04.03.19 14:40:26) 
Para önemli bir şey çünkü :D Bak Ataşehir belediyesine, Chp yönetimi, malatyalılar, Battal ilgezdi ve çetesine yanlayan küçük sucu esnaf bile zengin oldu. Ataşehir'de bile böyle para rant dönüyorsa, istanbul'u düşünsene offf.


  • eazy  (04.03.19 14:45:28) 
turkiye gibi sistemin oturmadigi ulkelerde her secime olum kalim meselesi gibi bakilir.


  • baldur2  (04.03.19 14:45:46 ~ 14:45:57) 
Beka meselesi


  • malheiros  (04.03.19 15:22:15) 
asıl yerel seçimden para kazanma falan gibi konulara katılmıyorum.
istanbul'u elde etmek elbette önemlidir. erdoğan'ın başkanlığından sonra istanbul bir daha başka partiye geçmedi. bu çok önemli bir başarı, elbette devamını isterler.

Koskoca Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ak Parti'nin de başkanı. Elbette oy isteyecek.

Bütün seçimlerde "bu seçim çok önemli" görüşü vardır. Hepsi de kendi içinde çok önemlidir zaten.
  • lovemyself  (04.03.19 15:51:40) 
Seçim maliyesini döndüren yerler büyükşehir belediyeleridir, başta İstanbul.


  • SiyamkedisiZorro  (04.03.19 17:06:05) 
birkaç bin kişilik belde belediyesinde bile çılgın paralar dönüyor.
meclise gidip bundan sonra battle royale ile belirlenecek ist+ankara+izmir adayları, her partiden son 3e kalanlar aday olabilecek desek ortalık kan gölüne döner. bak seçilecek demiyorum, aday olabilecek.
mv iken bakan iken danışman iken indirebileceğin para 8-10 büyükşehirden birinde yapacağın belediye başkanlığından indirebileceğin parayla yarışamaz. eski sistemde belki enerji bakanlığı falan yarışırdı onun da devri geçti.
adaylar, partiler için önemi bu. bizlik bir şey yok her seçimde olduğu gibi.
bakma muhalifler son seçim diye kafa açar, iktidardakiler de işte dıj güçler ülkere karşı birlik olmamız lazım diye.
kaç seçim geçti hepsi son seçimdi, kaç seçim geçti halen saldırıyor dıj güçler.
  • Whily  (05.03.19 23:30:23 ~ 23:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.