[]

internetten 2. el ürün alırken

alıcı-satıcı uzak mesafedeyse ve ilanın fiyatı görece yüksek bir mebla ise, ticareti nasıl sağlamak gerekiyor? Ücreti yatırdık eft ile, satıcı da ürünü göndermedi diyelim. yasal tarafı nasıl bu işin?
ek olarak komisyonlu satış yapılabilecek site alternatifleri nedir?



 
alıcı tarafsanız kesinlikle o ilde bir tanıdık bulup elden almak en iyisidir. fiyatına değecek bir ürün ise bizzat şehre gitmek de faydalıdır.


  • kutukcu  (04.03.19 10:43:37) 
2. el internetten ürün alınmıyor. internetten 2. el ürün alınıyor.

"Get ilanlı" ürün alacaksın sahibindende ya da gg, n11 gibi sitelerde satış açacak sana. yoksa dolandırılman an meselesi ve hiçbir hak iddia edemezsin geçmiş olsun.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.03.19 10:50:34) 
güvenli e ticaret siteleri var. oradan satış yapabilirsiniz. ama belli bir komisyon alıyorlar. site olarak sahibinden.com da var bildiğim. başka alternatif sitelerde vardır elbet.


  • greenshadow  (04.03.19 11:31:17) 
en sağlıksız yöntem sizin dediğiniz, parayı gönderdim, hadi malımı gönder usulü. yazarken bile dolandırıldığımı hissediyorum:)

en güvenli yöntem ürünü alınca onay ver, paran satıcıya geçsin mantığında çalışan siteler. @yazar yazmaz yazmış zaten isimlerini.

2. en güvenilir yöntem @kutukcu'nun yazdığı.

son olarak tavsiye edebileceğim "gezenadam" var. www.gezenadam.com.tr bu abilerle iletişime geçiyorsun, senin alacağın mala bakıp inceleyip satın alıp sana kargoluyor. 60 70 lira civarı ücret alıyorlar bunun için. yüksek meblağ söz konusu ise kesinlikle bu yöntemi tercih ederim.
  • trajikomix  (04.03.19 12:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.