[]

Diyarbakır - Mardin - Batman

Hafta sonu kaçamağı adına bu üç şehir gezilecek, özellikle "şurayı da görün mutlaka" diyeceğiniz yerler varsa tavsiyelerinizi almaya geldim.

Bilgiler:
- Ailece gezilecek (anne, baba, 5 yaş çocuk),
- Araba var.

 
şurayı görün değil de görmeyin önerisi olacak benimkisi. Batmanda ne işiniz var allaşkına, hiç gitmeyin daha iyi.


  • re noreno  (04.03.19 10:08:58) 
Mardinde medreseler (zinciriye, kasımiye), deyrulzafaran manastırı ve kiliseler zaten her gezi yazısında bulunan ve görmeniz gereken yerler. Ben dara antik kentini göremedim, içimde kaldı, vakit ve imkan varsa orayı da görün. Diyarbakırda çok fazla yer gezmemiştik, yarım günde müze, cami vs yerler gezdirildi. Hevsel bahçelerini merak ediyordum ama gezi programında yoktu. Ordan da hasankeyfe geçmiştik, bence en önemlisi hasankeyf, su altında kalmadan gezin görün. Orda yolgeçen hanı diye bir cafe var, kendilerine özgü kahvelerinden içip yok olacak olan manzaraya doğru düşüncelere dalabilirsiniz.


  • curukturpkokusu  (04.03.19 10:10:46) 
Bağnaz ve cahil kafaları bırakıp, gezebilirsiniz.

geçen hafta batmandaydım,

Hasankeyf ve bazı köyleri gezdik.

Merkezi de kayyumdan sonra adam olmuş ,

merkezde pasajları gezebilir, tekel ve gülistan caddesinde alışveriş yapabilir ve azıcık doğu havası alabilirsiniz.

Halo Hayran amcada ciğer yemeyi de unutmayın .
  • kaosu  (04.03.19 10:16:33) 
Batman’da xalo hayranda ciğer yenir. Hasankeyf gezilebilir.


  • mesutcang  (04.03.19 20:52:11) 
Batman da gezinir, Mardin de ve Diyarbakırda.

Şahsen suan diyarbakırdayım ve gezilecek bir ton yeri vardır tabii havasına göre. Hevsel bahcelerine gidememiş arkadaş var ama ben sizi götürürüm. Aile iseniz daha samimi geliyor.

Diyarbakır için ;
Ciğerci Ramazan da ciğer yiyir.
Sülüklü handa kahve içilir.
Hz.Süleyman türbesinin çevresi park orada takılabilinir.
Surlara cıkılabilir.
On gözlü gezilebilir.


Eğer bir sıkıntınız olursa bana ulaşabilirsiniz.
  • security  (05.03.19 12:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.