[]

dertliylim dostlar

selam sözlük ahalisi. gece gece şuraya sigara eşliğinde okunacak bir şeyler yazmak istedim. geçtiğimiz dönem 45 günlüğüne aiesec (uluslarası öğrenci programı) ile ukraynaya gittim. türkler brezilyalılar ve çinliler vardı genel olarak. ben brezilyalıların ve bir çinli kızın olduğu hostele yerleştim. bu kıza karşı güçlü bir çekilim hissettim ve yürüdüm. ama hayatımda daha önce hiç yaşamadığım bir şekilde oldu çok yavaş ama çok emin adımlarla. kızın sevgilisi vardı ama programın sonunda ben kızla koca bir aşk hikayesi yaşamıştım. problem programdan sonrasıydı. biz ayrıldıktan sonra kız çine dönüp sevgilisiyle ilişkiye devam etmek istiyordu ama ben artık bunun o kadar kolay olmayacağını söyledim. çünkü bende en başta bizim ilişkinin buraya kadar geleceğini bilmiyordum. her şeyi yaptık. kız çine dönünce ilk geceden facetime yaptık. ben mutluydum yine bu şekilde devam ederiz diye. kızın ailesi bunun sevgilisini öğrenmiş ve ayrılmasını istemiş çünkü çocuk fakir aileside fakir. ailesi kızını fakir bir çocuğa vermek istemiyor derhal ayrıl diye baskı yapıyor kızda bana bunu söyledi facetime'da. benim işime geliyordu ama bir yandan ailesinede hak veriyordum. neyse ertesi gün kız bana mesaj attı üzgünüm sevgilimden ayrılamadım diye sonra garip random mesajlar attı ve hiçbir şey yazmadı. tam üç saat online kaldı ama mesaj atmadı. anladımki bunun çocuk benim mesajları gördü ve hepsini baştan okumaya başladı. kız bana iki gün hiçbir şey yazmadı. bir bokluk olduğu belliydi. bugün bir arkadaşıma mesaj attırdım ona. sonra benim hesaptan konuşmaya başladık. erkek arkadaşı her şeyi öğrenmiş ve günlerdir içip kusuyormuş. beni unut lütfen dedi. ben son kez görüntülü konuşmak istediğimi söyledim. birkaç gün sonra umarım konuşabileceğiz.

sorun şuraya kız bana defalarca ukraynada yaşadığım zaman rüya gibiydi ama gerçekliğe dönmem lazım dedi. birçok konuşmanın sonrasında çıkardığım şey aslında erkek arkadaşını gerçek anlamda sevmiyor ya da sevsede çocuğa oranla epey az seviyor ama hayatı ve arkadaş ortamı tamamen bütün ve onunla ayrılırsa problem olacak, onu o kadar seven bir erkek olmasıda hoşuna gidiyor. düzeni bozmak istemiyor kısacası. benim sorum şu kız çocuğu bu şartlar altında seviyor gerçek hayata dönmeliyim ama seninle yaşadıklarım rüya gibiydi diyor, ailesi çocuğu fakir olduğu için istemiyor, çocuk her şeyi öğreniyor ama kızı bırakmıyor? bana cidden tevazu gösterdi diyor kız. allah aşkına bu nasıl bir tevazudur dostlar? brezilyalı bir kız arkadaşımla muhabbet etmiştim onun hakkında. bana onu gerçekten seviyorsan onun yanına gidebilirsin demişti ve gerçekten gidebilirim çünkü zaten gezginim ve kızı gerçekten seviyorum. çılgın geliyor bu hikaye belki ama sırf çocuğun saplantılı zihniyeti ve kızın kaybetme korkusu yüzünden bir geleceğimiz olmaması beni üzüyor cidden... hayatımda ilk defa birini sevip gerçekten aşk yaşamıştım o da böyle sonuçlandı. ne yapayım ben...


 
Koskoca ukrayna'da ilik gibi hatunlarin arasinda, manitasi olan çin'li bulup bir de onu takinti mi yaptin?

Erasmusta turk kizi kovalayan saf gorduk de senin gibisini gormedik
  • acemi  (04.03.19 01:34:50) 
hocam ukraynalı hatunlar güzel olabilir ama her ırkın kendine has bi deseni var ben belki asyalı seviyorum? koskoca ukraynada çinli bulmak zaten banada garip geliyor ama zaten dertliyken bir de bunun izahını yapmak zorunda olmak yoruyor be.


  • douglas  (04.03.19 01:39:27) 
Aşk iyi hoş da kızı da çok haksız bulamadım. Gerçeklik cidden acı. İkiniz dünyanın farklı uçlarındayken bu ilişki nereye gider, nasıl olur, nasıl ortak bir noktada buluşursunuz bu muamma. İkiniz de öğrenci olduğunuza göre hayata sıfırdan başlayacak noktadasınız. Okul bitince o kalkıp Türkiye'ye mi gelecek? Siz Çin'e mi gideceksiniz? Üçüncü bir ülkeye mi yerleşeceksiniz? Kızın bu belirsizliğe atlamak istememesini anlayabiliyorum. Mevcut ilişkisini eninde sonunda coğrafi engeller sebebiyle bitecek bir ilişkiye tercih etme durumu var gibi. Kız duygusal değil, rasyonel davranıyor.
Çocuk sevgilisinin kendisini aldattığını öğrendikten sonra bile ayrılmamış; ben de şaşırdım. Her şeyi öğrendikten sonra çocuk kızı terk etseydi işler daha kolay olurmuş ama beklenmedik bir gelişme olmuş. Hani bu hareket karşısında kız daha nereye ayrılsın? Çocuk cidden bu hareketiyle kızın tüm saldırma ve defans mekanizmalarını felç edip konuyu kilitlemiş. Bir de sevgilisi fakir diye ondan ayrılması için baskı yapan bir aile varsa kızları kendisini geleceği belirsiz bir ilişkiye kaptırmasın diye de baskı yapabilirler sanki. Çok da moral veremedim, fazla pesimist ve romantiklikten uzak yaklaştım olaya, özür dilerim :(

  • wish i could find a way to disappear  (04.03.19 02:01:29) 
45 günde olan birşey için kalkıp te Çin’lere gidilmez.

Eğer bunlar gerçek olsaydı;
Çocuktaki tevazu değil çaresiz aşıklık. Çok aşık kıza belli ki. Kızla birlikte yaşanmışlıkları çok çok fazla ki her şeyi silip atamıyorlar belli ki. Bırak tadında kalsın. Yaşandı bitti güzel bir anı olarak hayatın boyunca hatırlarsın.
Derdim.

Türkler de her şeyin bokunu çıkarmakta ilk sırada yer alıyor gerçekten. Ben bu hikayeyi okuyunca kızın sana ayak yaptığını düşündüm direkt. Fakir sevgili ne ya!!! Fakir sevgili istemeyen aile mi??? Bak sen!. Sen de oltaya gelip kıza abayı yak ömrünü heba et diye yazmış bir hikaye. Uyan kardeşim uyan.
Ha şimdi bana diyeceksin ki eğer öyle olsaydı ‘sevgilimden ayrıldım hemen gel’ derdi. Demezdi. Çünkü gözünü korkutmamalı anlıyor musun? İsteği içinde uyandırmalı. Sen zoru seçip muhtemelen beni seçecek diye düşünüp dünyanın öbür ucuna yolculuk yapmayı seçeceksin. Deniz seki’nin de dediği gibi “zor olanı seviyor insan her defa”. Çünkü biz kaşarlanmamış bir milletiz dostum. Bu kız bu oyunu irlandalı bir gence oynayamaz. Hatta Moldovalı bir gence bile. Çünkü onlar sevgilisi olan bir kız için bırak Çin’e gitmeyi metroya binip bir sonraki durağa bile gitmezler. Ah geçmiş olsun ne diyeyim.
  • rakidabalikolsa  (04.03.19 02:58:36) 
Tek soyleyecegim sey su: manyak misin sen ? Aynanin karsisina gec ve olayin basindan sonuna Kadar her seyin anormal oldugunu kendi kendine tekrar et.Belki akillanirsin


  • turkuaz  (04.03.19 06:02:55) 
işte bu dram, türkiye'de doğru düzgün bir ilişki ve aşk yaşayamamaktan kaynaklanıyor. suçlu sen değilsin. sistem..


  • twelfth  (04.03.19 10:32:52) 
@meyveli tartolet +1


  • chitosan  (04.03.19 11:20:46) 
Valla cin kulturu icin fakir ailenin fakir sevgili istememesi falan cok normal geldi bana. Cok yakin arkadasim cinli, Asya kulturu, cin, o genclerin gordukleri baski ve sonrasinda ailelerine bakma yukumlulukleri falan bizden epey farkli. Bilmediginiz bir konuda atip tutmayiniz.
Bunlarin hic biri seni motive etmek icin degil elbette, hadi birlikte bir yerde okuyacak olsaniz neyse de. Yasiniz kucuk muhtemelen, bir an once gerceklige donmek sizin yarariniza olur.

  • kassiopeia  (04.03.19 11:45:43) 
"sevgilisi erasmusa gitmiş erkek" temalı başlıkların neden açıldığına güzel bir örnek olmuş.


  • bobinhoo  (04.03.19 11:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.