[]

Karşınızdaki insanların halini hatrını soruyor musunuz?

Bazen iyi hissetmediğini düşündüğüm arkadaşlara nasıl olduklarını sorup, yanlarında olmak için bir şeyler yaptığımda karşı tarafın bunun dahi farkında olmadığını farkediyorum. Önemli de değil, zaten bunu karşılık bekleyerek yapmıyor insan o sırada. Ama insan yine de bazen düşününce, sizin yanında olduğunuz insanın en azından empati kurmasını falan bekliyor. Mesela sizin tadınız olmadığında bunu sormasını ya da farketmesini bekliyor insan (sanırım)

Bunları düşünürken aklıma geldi ama sorum daha genel aslında.

Çevrenizdekileri, size özen gösteren arkadaşlarınızı, sevenlerinizi ya da akrabalarınızı; her kimse artık, salt basit bir “nasılsın” da olsa sorup, hatırladığınızı hissettiriyor musunuz?

Ya da bu soruyu okuyup “ulan hakkaten ya, bak beni 50 kez sordu, zor günümde moralimi iyi etmek için yanımda oldu ama ben hiç hatrını sormadım” diye düşünen oldu mu şu an?

 
Ne kadar karşılık beklersen o kadar mutsuz olursun. Ne kadar karşılıksız iyi olursan o kadar mutlu olursun.


  • JohnOakley  (03.03.19 17:02:59) 
@johnoakley
Evet de ben iyilik yapan olarak değil, yapılan olarak bakış açısını sordum(adına iyilik yapmak demek de doğru değil de,,)

  • her giriste sifresini unutan adam  (03.03.19 17:06:11) 
hep öyleydim, hep sordum ve aynı zamanda içten sordum. gerçekten merak ettiğimden, yardımcı olmak istediğimden sordum. sonrasında zaten aynı içtenliği bulamadığım insanlardan, ben mutsuzken yanımda olmayanlardan ben de uzaklaştım zaman içinde. insanlar genel olarak benciller. nerede çokluk orada bokluk demişler affedersiniz. değerinizi bilen az sayıda insan iyidir. böyle kafaya takacaksanız siz de sizi önemsemeyen insanlara sormayın bence, işleri düşerse onlar arar sorar zaten.


  • QweAsdZxc  (03.03.19 17:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.