[]

dünya düz mü?

netflix'te çağın gerisinde yaşamak belgeselini izliyordum da. (bilmeyenler için abd de olan ''flat earth'' düz dünya akımını inceliyor.

benim yorumum: bu adamlar kendilerine bir sektör yaratmışlar, paraya para demiyorlar. evet yorumum bu. Flatearther'lara inanmıyorum.

Fakat dünya gerçekten yuvarlak mı? lütfen bilimsel gerçek yığın bana.

Teşekkürler.

 
Bir tane helyum balonu ve darbeye dagabikli ekşin kamera ile GPS modülü al. Gökyüzüne sal hepsini . Balon patlayınca kamerayı GPS ten bulup görüntüleri incele. Gayet yuvarlak bir atmosferimkz var, dünyanjn şekline gelince patetes gibi ama düz değil


  • topkapiaksaray  (03.03.19 15:12:43) 
düz dünya işi bana etkili bir propaganda ile insanlara her şeyi inandırabiliriz, olayının bir sosyal deneyi gibi geliyor, birileri fena eğleniyor :) Bu tip deneylerin sonuçları daha kapsamlı işlerde (yeni bir din, akım, siyasi görüş) kullanılabilir. İnsan inanmak istedikten sonra onu her şeye inandırabilirsiniz.


  • gezegen olan pluton  (03.03.19 15:40:48 ~ 15:43:38) 
Dünya düz olsaydı geceler bu kadar karanlık ve yalnız olmazdı :(


  • The_Lollok  (03.03.19 15:56:53) 
  • bos gezenin bos ustasi  (03.03.19 16:03:01) 
mühendisim. bu işten para kazanıyorum, bunu her duyuşumda çıldırmamak için kendimi parçalıyorum nerdeyse. bu bir doktora "hocam sizce biz gerçekten nefes alıyor muyuz gibi bir soru sormakla eşdeğer".

hayatımı kazandığım olayda ki bütün matematiksel hesaplamalar dünyanın jeoiti referans alınarak yapılıyor.
  • avatar is back  (03.03.19 16:45:01) 
Nereden bakıldığına bağlı bence. Düz bir araziden bakarsan düz, uzaydan bakarsan yuvarlaktır.


  • (s)AINT  (03.03.19 16:50:56) 
etkili bir propoganda +1.

uçaktan dünyaya baktığınızda bile yuvarlak olduğunu anlayabilirsiniz. mükemmel bir küreden bahsetmiyoruz tabii ki, ancak düz değil.
  • taurina  (03.03.19 17:32:59) 
uçuş rotalarını incele. mesela istanbul'dan kalkan uçak niye grönland üzerinden yolu uzatıp kavisli bir rotayı takip ederek new york'a insin ki... yahut gece - gündüz farkı gibi gibi.

bir inanç meselesi değil bu. ortada somut bir gerçek var. insanların gerçekle ilişkisini koparmak ve bundan menfaat elde etmek için ciddi ciddi mesai harcayanların eseri bunca lakırdı.
  • zgrydn  (03.03.19 18:22:38) 
ya akıl var mantık var düz olsa güneş nasıl batsın? dünyaya çarpar


  • dedim dedim de kime dedim  (03.03.19 18:35:42) 
bana soylenenlere/ogretilenlere gore evet yuvarlak. ama gozlerimle gormus degilim. evet belgesellerde ve nasa'daki goruntulerden yuvarlak gorunuyor. hatta youtube'da canli 7/24 yayinlanan youtu.be kanalda yuvarlak gorunuyor anamiz dunya.

duz diyen arkadaslari birebir dinlemek isterim, neden boyle dusunuyorlar, kanitlari nedir. merak ettim acikcasi, bi arastirayim.
  • Leonardo~Da~Vinci  (03.03.19 18:54:47) 
gerçekten düz olduğunu düşünen biri varsa eğer ben de çok dinlemek çok isterim böyle düşünmesinin sebeplerini. var mı aramızda böyle biri acaba?


  • zozjotejmnk  (03.03.19 19:23:27) 
uçaklar japonyadan ny'a kutuplar üzerinden uçuyor.
weekendblitz.0g2y9hcyenagyt19l.maxcdn-edge.com

demek ki geoit şeklinde. düz olsa dümdüz uçması lazımdı.
  • illegalstar  (04.03.19 03:47:04) 
dünyanın düz olduğunu düşünmek için son derece aptal olmak şart. ben fizikçiyim, kimse kusura bakmasın.

kanıtlardan bazıları, fuko sarkacı, güneş ışınlarının düşüş açıları, gemiler ve ufuk çizgisi, yıldız varyasyonları (kuzeyden görünen yıldızların güneyden görünmemesi), yükseldikçe ufuk genişlemesi, zaman dilimlerinin varlığı, uzaydan çekilen birsürü görüntü.

ama en belirgin kanıtı yerçekiminin sürekli yere doğru olması. eğer dünya düz olsa idi, uçlara gittikçe yerçekimi bizi geri doğru çekmeye başlardı.

uzayda akışkan temelli herhangi bir nesnenin düz olamamasının sebebi, minimum potansiyel enerji prensibi.

insanın aptallığında bir sınır görmüyor, düz dünyacılara şaşırmıyorum.
  • babilbaligi  (04.03.19 09:19:37) 
Gelmis gecmis en genis capli trolleme operasyonu bu. Millet de mal gibi atlayip tartismaya giriyor flatearth'culerle saka gibi:)


  • stavro  (04.03.19 10:30:03 ~ 10:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.