[]

uçak bilet fiyatları neden bu kadar pahalı

eskiden 60-80 arasında değişen skalalarda bilet alabiliyordum. sabah 6 uçağı mesela 62 8.40 uçağı 82 vs olurdu. haftasonu pazar akşamı gibi saatler 93 lira gibi olurken alakasız gün ve saatlerde 46 liraya bilet bulurdum.

şu an kayseri gibi turistik olmayan(sadece kışın turistik tamam ama şu an değil) bir şehir için fiyatlar nisan ayında uçmuş vaziyette en ucuz biletler 150 160 lira falan. anadolu jet de aynı. en ucuz biletler gece 1 de orada olunan biletler. onlar da bi işime yaramaz belediye otobüsü dışında ulaşım olanağım yok.

bu gerçekten ekonomik kriz yüzünden mi oluyor. yıllar sonra ilk kez otobüsle gideceğim sanırım.

not: nevşehir değişkenini unutmuşum. turistik uçuşlar olduğu için bir destinasyon merkezi olacaktır doğru. kışın kayseriyi turistik yapan şey erciyes dağıdır. moskovadan bile direkt uçuşlar varken bence bu konuyu konuşmayalım :) ayrıca erciyes dağı türkiyedeki kayak yapılan dağlar arasında en hesaplılarındandır bu yüzden insanların son zamanlarda tercih ettiği bir yerdir.

bunu belirtme sebebim fiyatların artmasını ''bayram değil seyran değil, özel bişey yok bu fiyatlar ne ayak'' eksenine oturtmaktı.

 
Havacılığın nerdeyse tüm maliyetleri dolara endeksli. Eski fiyatları tekrar görmek biraz zor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.03.19 15:19:29) 
öncelikle neyin fiyatı uçmadı ki? tüm şehirler öyle şu sıra, aksi için anca kampanyası yeni açılmış bir hattı filan olması lazım.
sonralıkla
Kayseri özelini bilmiyorum ama olabilirlikler:
kayseri için turistik kast ettiğiniz şey kışın kayak yapanlar mı? öyle bir turistikliği filan yok yahu kim uçakla kayseriye kayağa gidiyor..asıl yoğunluk 1-hac 2-gurbetçi sezonu olur iç anadolu şehirlerinde. şu an ikisi de değil. yani: uçuş sayısı az olabilir. yanlış bilmiyorsam THY epey uçuş azalttı (teyide muhtaç bilgi)
  • niye ama  (02.03.19 15:20:47) 
dolar iki katına çıktı, uçak biletleri de zamlandı haliyle


  • prasinos  (02.03.19 15:34:36) 
talep de çok arttı tabi. artık insanlar otobüs biletinden önce uçak bileti bakıyor. kullanımın artması da fiyatları artırdı.


  • trajikomix  (02.03.19 15:42:15) 
Kayseri turistik degil mi?

Nevsehir havalimanina ucus cok az, kapadokya’ya gidis icin genelde kayseri havalimani kullaniliyor.
  • kuehles blondes  (02.03.19 16:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.