[]

Sizin de ofis ortamınız böyle mi?

kapıdan içeri girdiğinizde gördüğünüz ofis manzarası ve duyduklarınız karşısında hümaniteye olan inancınızı her gün sil baştan kaybediyor musunuz?

Tarif etmek gerekirse:

sabahın o saatinde fonda çalan aptal bir pop şarkısı eşliğinde ikinci beşinci falan kocayı almayı düşünen, hep diyette ama hiç küçülmeyen şişko kızlarla , bunlar kız lan deyip burun kıvırarak sabah seramonisini tek bir günaydınla geçirip bilgisayar başına oturur oturmaz dünkü maça ne demişler merakında takılan ve asla ciddiyetini bozmayan bir grup erkek vardır iş ortamı dediğiniz yerde. az sonra birinci grup internetten çanta ,ayakkabı lüzumsuzluğuna ; ikinci grupsa bilmem hangi sitelerde spor sayfalarının başlıklarına bakma (okuma değil dikkatinizi çekerim) gerekliliğine daldığında dış görünüş tüm iş arkadaşlarının deli gibi çalıştığı ve çok yoğun olduğu yanılgısına sürükler sizi.
ama görünüş aldatıcıdır.
özellikle de iş yerlerinde.
sonra siz kendi kendinize nerden düştüm bu nalet ortama diye hayıflanır durursunuz.

zaten bir süre sonra ukala, burnu büyük,aptal ve daha hiç duymadığınız pek çok sıfatı da da siz yükleneceksinizdir farkında bile olmadan.

artık iş öyle bir hale gelir ki ben niye uyum sağlayamıyorum bunlara yaa diye kendinizi suçlamaya , sosyal uyumla ilgili tavsiyeler edinmeye bile çalışırsınız.ama ; suçlu sizin kendini beğenmiş beyninizdir.suçlu o filmleri izleme , kitapları okuma , haberleri izleme merakınızdır.suçlu siz'sinizdir.

işte tüm bu nedenlerden ve sayamadığım pek pek çok tanesinden ötürü ilerleyen zamanla beni de aptallaştırabilecek tehlikeli bir boyutta olduğunu düşünüyorum.

 
Bir bankanin genel mudurluk binasi 14.kattan manzaralar.


  • tunaktunaktun  (02.03.19 03:31:46) 
@tuna nere olduğunu söylesem ülkeye umudun biter


  • her gece aç  (02.03.19 03:37:34) 
Inan bana cok sasirmadim. Ama yazsan keske.


  • tunaktunaktun  (02.03.19 03:48:00) 
Ofis değil teknik olarak ama aynı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.03.19 07:53:24) 
Bence kendinizi samimi olarak bir gözden geçirmelisiniz. İnsanları kilolu oldukları, kitap okumak yerine koca aradıkları, alış veriş yaptıkları veya maç izledikleri için küçük görmek sağlıklı değil. Kötülük yapıyorlar, iftira atıyorlar vs deseniz anlarım. Yarın bir gün deprem vs bir felaket olsa, belki de bu insanlar yardımınıza koşacak, o zaman ne hissedeceksiniz?


  • mikro patlama  (02.03.19 09:58:32) 
arkadaş herhangi bir hor görme tavrı içinde değil. bulunduğu ortamı tasvir ediyor bu görüntünün verdiği izlenimin (meşguliyet) yanılgı olduğunu ve ortama uyum sağlayamadığından mütevellit kendini suçlu hissetmesini anlatıyor.

her an her dakika böyle olmasa da bulunduğum iş yerlerinde bu şekilde geçen zamanlar oluyordu. herkes sevdiği işi yapsa veya kendi işinin patronu olsa bu manzaralar olmazdı haliyle.
  • manivela  (02.03.19 11:53:37) 
Bunun muadili ya da varyasyonu olan bir ofiste 2 kizla birlikte calisiyirum ben de. Genel olarak relax adamim, o yuzden 4 yildir sikintisiz idare ediyorum ortami ama benim gibi relax adam bile tiksinmeye basladi artık ortamdan.


  • stavro  (02.03.19 12:30:18) 
@stavro bi tane meriç gelse ortam berbatlasir bence


  • her gece aç  (02.03.19 12:43:36) 
Ortam zaten yeteri kadar les. Bunun uzerine eklenen bir meric daha ne katabilir bilmiyorum:) Ama bir mericin herhangi bir oratama iyi bir hava katmayacagindan suphe yok.


  • stavro  (04.03.19 11:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.